Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul premier Sorin Grindeanu IESE LA RAMPĂ. Mesaj DUR pentru Guvern: 'Nu poţi să iei banii de la ANCOM ...'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Sorin Grindeanu

Autoritatea Naţională de Reglementare în Comu­ni­caţii (ANCOM), puternicul arbitru al pieţei de comu­ni­caţii, a acumulat la bănci o sumă de aproape 200 mil. euro, pe care instituţia are în plan să îi investească în proiecte care să „impulsioneze“ dezvoltarea industriei, după ce aces­tea vor fi agreate cu Guvernul şi cu Comisia de IT din Parlament.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Lovitură pentru Liviu Dragnea: Şeful Comisiei de Apărare EXCLUDE o audiere a şefului SPP, Lucian Pahonţu

„Sunt aproape 200 de milioane de euro în conturi în acest moment. (…) ANCOM nu vrea să se transforme în ban­că. Vreau să folosim aceste resurse pentru impul­sio­na­rea pieţei“, a declarat într-un interviu pentru ZF Sorin Grin­deanu, care a fost votat în noiembrie de Parlament în po­ziţia de preşedinte.

Suma uriaşă de bani pe care ANCOM o are în conturi nu va putea fi luată pentru a finanţa alte lucrări, aşa cum ar fi încercat anul trecut cabinetul Tudose. „Au exis­tat discuţii la sfârşitul anului trecut când îl apucase pe Tudose să ia banii. Nu poţi să iei banii de la ANCOM să faci centură la Brăila“, a mai spus Grindeanu.

Sorin Grindeanu, care va conduce ANCOM până în 2023, spune că îşi doreşte să dinamizeze activitatea institu­ţi­ei, care să nu mai acţioneze „sub radar“.

„ANCOM aşa era ca Luceafărul - nemuritor şi rece - şi se uita de sus la tot. Vreau să devenim cât se poate de activi, păstrându-ne rolul de arbitru. Dar vreau să impulsionăm şi mai mult piaţa. E un lucru pe care putem să îl facem.“, a conchis fostul premier.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.