Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul preşedinte al Federaţiei chineze, condamnat la închisoare pe viaţă

dosare

Fostul preşedinte al Federaţiei chineze de fotbal, Xuyuan Chen, care a recunoscut că a primit mită, a fost condamnat la închisoare pe viaţă, în cadrul unei ample campanii vizând sportul rege în China, a anunţat, marţi, presa de stat, citată de AFP, potrivit Agerpres.

Chen a profitat de poziţia sa pentru a "accepta" ilegal sume de bani de la diferite persoane, în valoare de 81,03 milioane de yeni (10,4 milioane de euro), conform Cotidianului poporului.

Un tribunal din provincia Hubei (centrul Chinei) l-a condamnat la "închisoare pe viaţă pentru că a acceptat mită, l-a decăzut din drepturile politice şi i-a confiscat toate bunurile personale".

Mita primită de Chen a fost "enormă, iar acţiunile sale au avut consecinţe serioase pentru fotbalul chinez", conform aceleiaşi surse.

Procesul fostului responsabil al fotbalului chinez (67 ani) s-a desfăşurat într-un context nefast pentru fotbalul chinez, cu o echipă naţională slabă, eliminată fără glorie de la Cupa Asiei pe Naţiuni, precum şi cu o imagine de sport corupt.

Xuyuan Chen s-a aflat la cârma Asociaţiei Chineze de Fotbal, organismul de stat care gestionează fotbalul şi face oficiu de federaţia sportivă, între 2019 şi 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.