Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul preşedinte al FIFA, Sepp Blatter, este 'uşurat' după încheierea audierii sale

sepp blatter

Fostul preşedinte al FIFA, Sepp Blatter, şi-a exprimat uşurarea după a patra şi ultima zi a audierii sale la Zurich în afacerea plăţii suspecte care îl vizează şi pe Michel Platini, a declarat joi purtătorul său de cuvânt, potrivit agerpres.ro.

Decizia parchetului este aşteptată "săptămânile următoare", a indicat Thomas Renggli pentru AFP.

Ultima etapă înaintea finalizării anchetei deschise în 2015, audierea elveţianului a avut loc în birourile procurorului federal din Zurich, oraşul în care se află şi sediul FIFA.

"S-a terminat. Acum, domnul Blatter este uşurat. Este bucuros că s-a terminat. A fost greu pentru el săptămâna asta, mental şi fizic", a afirmat purtătorul său de cuvânt.

Acest dosar, care a dus la suspendarea lui Blatter şi a lui Platini din orice activitate legată de fotbal, vizează plata de către FIFA a sumei de 2 milioane de franci elveţieni către preşedintele de atunci al UEFA la începutul lui 2011 fără justificare scrisă, la ordinul lui Blatter.

Epilogul acestui dosar ce a distrus cariera celor mai puternici oameni din fotbalul mondial a fost amânat de câteva luni de starea de sănătate a elveţianului, care a fost internat în lunile decembrie şi ianuarie şi a fost supus unei complicate operaţii pe cord.

"La finalul audierii, avocatul său, Lorenz Erni, a declarat (justiţiei - n. r.) că este momentul să nu-l mai chinuie pe domnul Blatter", a subliniat Renggli.

Audierea lui Blatter (85 de ani) a fost amânată mai multe luni din cauza stării sale de sănătate. Potrivit parchetului, Codul penal prevede că "în cazul procedurilor importante şi complexe, persoanele acuzate sunt audiate pentru ultima oară înainte de încheierea anchetei şi invitate să se exprime în legătură cu rezultatele acesteia".

Blatter este urmărit pentru "suspiciuni de escrocherie, abuz de încredere şi gestionare neloială", în timp ce procedura penală împotriva lui Platini se desfăşoară pentru "suspiciuni de escrocherie, participare la abuz de încredere, participarea la o gestionare neloială şi falsificarea valorilor mobiliare".

Platini a fost audiat ultima oară la mijlocul lui martie. El aşteaptă acum decizia parchetului, care ar putea să pronunţe neînceperea urmăririi penale sau să deschidă calea către un proces la Tribunalul penal federal din Bellinzona.

Blatter şi Platini susţin că este vorba de un rest de plată pentru activitatea de consilier efectuată de francez între 1999 şi 2002.

FIFA, condusă din 2016 de Gianni Infantino, deplânge la rândul său absenţa unui contract scris care să menţioneze la momentul respectiv o astfel de remuneraţie, şi îi cere lui Platini să restituie suma.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.