Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul preşedinte al Kârgâzstanului, acuzat într-un dosar de corupţie legat de exploatarea unei mine de aur, a revenit în ţară şi va fi judecat

blacknews.ro
Kârgâzstan Tadjikistan

Fostul preşedinte al Kârgâzstanului Askar Akaev, dat în urmărire internaţională pentru un caz de corupţie, a fost transferat luni în capitala Bişkek, după ce a stat în exil la Moscova, relatează agenţia EFE.

În vârstă de 76 de ani, Askar Akaev a condus Kârgâzstanul din anul 1990, încă dinaintea destrămării URSS, până în 2005, când a fost înlăturat de la putere şi s-a autoexilat la Moscova.

El este acuzat într-un dosar de corupţie legat de exploatarea minei de aur de la Kumtor, scrie Agerpres.ro.

Potrivit fostului premier Felix Kulov, Akaev a revenit în ţară în mod voluntar şi s-a arătat dispus să colaboreze în anchetă, după ce actualul preşedinte Sadir Japarov ''s-a arătat generos şi i-a dat fostului preşedinte posibilitatea să revină'' în Kârgâzstan.

Askar Akaev a fost deja interogat de Comitetul Statal pentru Securitate Naţională (CESN). ''Sunt dispus să povestesc cum a fost gestionat proiectul Kumtor şi în ce scop. Am venit să cooperez, să ajut investigaţia'', a declarat el în faţa presei la ieşirea de la audieri şi a mulţumit autorităţilor că i-au oferit posibilitatea să se întoarcă în ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.