Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul preşedinte american, Barack Obama a ajuns în China: Vizează îmbunătăţiri a relaţiilor între Washington şi Beijing

barack obama nato

Fostul preşedinte american Barack Obama s-a întlnit la Beijing cu preşedintele chinez Xi Jinping şi şi-a exprimat speranţa ca relaţiile dintre cele două ţări să se îmbunătăţească, a anunţat joi televiziunea chineză, în contextul în care tensiunile cresc cu privire la Coreea de Nord, relatează AFP. Obama, care a sosit marţi în China, în cadrul unui turneu de conferinţe, s-a întâlnit miercuri cu preşedintele chinez, la reşedinţa Diaoyutai de la Beijing, folosită adesea pentru a găzdui lideri străini aflaţi în sejur în capitală.

Obama i-a spus lui Xi că doreşte să joace un rol pozitiv în consolidarea înţelegerii reciproce şi a relaţiilor de cooperare între Statele Unite şi China, potrivit televiziunii publice China Central Television. Fostul preşedinte american a subliniat că este în interesul celor două ţări să dezvolte relaţii constructive, potrivit postului.

Xi a declarat că China şi Statele Unite împărtăşesc un interes şi o responsabilitate comună în apărarea păcii şi stabilităţii mondiale. După ultimul tir de rachetă nord-coreean, Statele Unite au ameninţat că vor ”distruge complet” regimul nord-coreean în caz de război, însă îndemnul lor la sancţiunii şi la izolarea internaţională a Phenianului a fost respins de către Moscova şi Beijing.

În plus, China rămâne reticentă faţă de impunerea unui embargo integral Coreei de Nord, în contextul în care Washingtonul i-a cerut din nou să-şi întrerupă livrările de petrol către această ţară al cărei principal partener economic este. Presa chineză nu a precizat dacă acest subiect a fost evocat în cadrul acestei întâlniri. Obama şi-a început sejurul în China printr-o intervenţie la Shanghai, la o reuniune organizată de p o organizaţie nonguvernamentală (ONG) care promovează interesele întreprinderilor mici şi medii.

El s-a întâlnit de asemenea cu Liu Cixin, un autor chinez de romane science-fiction foarte populare. Fostul preşedinte american urma să plece din China joi, către India, unde este prevăzută o întâlnire cu premierul Narendra Modi, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.