Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul preşedinte brazilian, Luiz Inacio Lula da Silva, aflat în închisoare pentru corupţie, a fost pus sub acuzare pentru spălare de bani

Alchetron
Luiz Inacio Lula da Silva

Fostul preşedinte brazilian, Luiz Inacio Lula da Silva, aflat în închisoare pentru corupţie, a fost pus sub acuzare într-un nou dosar, pentru spălare de bani în cursul unor tranzacţii cu Guineea Ecuatorială, a anunţat luni procuratura din Sao Paolo, relatează AFP preluată de Agerpres

"Utilizând prestigiul său internaţional, Lula a influenţat deciziile preşedintelui Guineei Ecuatoriale Teodoro Obiang, obţinând astfel dezvoltarea afacerilor grupului brazilian ARG (din domeniul construcţiilor) în această ţară africană", a explicat procuratura într-un comunicat.

În schimb, fostul preşedinte de stânga (2003-2010) ar fi primit un milion de reali (227.000 de euro la cursul actual) sub formă de donaţii către Institutul Lula, între septembrie 2011 şi iunie 2012.

Acuzaţii respinse în bloc de institutul în cauză: "Toate donaţiile primite de Institutul Lula sunt legale, declarate conform legii (....) şi utilizate pentru activităţile institutului, fără nicio obligaţie".

Potrivit procuraturii, un cadrul al ARG "i-a solicitat preşedintelui să joace rolul de intermediar" pe lângă Teodoro Obiang pentru ca această societate să îşi poată continua activităţile în ţara sa, în special în domeniul construcţiilor rutiere.

Lula, în vârstă de 72 de ani, ispăşeşte o pedeapsă de 12 ani şi o lună de închisoare pentru corupţie şi spălare de bani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.