Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul preşedinte brazilian Michel Temer s-a predat poliţiei

commons.wikimedia.org
Michel Temer presedinte Brazilia

Fostul preşedinte brazilian Michel Temer s-a predat joi poliţiei, după ce a beneficiat de dreptul de 'habeas corpus', timp în care a fost în stare de libertate în cadrul unui dosar de corupţie, măsură ce a fost retrasă miercuri, relatează vineri agenţia Xinhua, potrivit Agerpres.

Temer a fost arestat la sfârşitul lui martie sub acuzaţia de corupţie şi a stat cinci zile la închisoare, după care i s-a acordat dreptul de 'habeas corpus' şi a fost eliberat din detenţie. 

După revocarea măsurii miercuri seara, fostul preşedinte a avut la dispoziţie o zi pentru a se preda, în caz contrar era arestat. 

Temer este acuzat de faptul că s-a aflat la conducerea unei largi scheme de corupţie despre care se spune că a durat ani de zile. În cursul anchetei s-a constatat că schema implica construirea unei centrale nucleare Agra 3 în statul Rio de Janeiro.

Citește și: Un fost analist al serviciilor secrete americane a fost inculpat pentru divulgarea de informaţii despre un program de asasinate cu drone

Fostul preşedinte a fost acuzat de infracţiuni precum corupţie, deturnare de fonduri, spălare de bani şi asocieri infracţionale. 

Dacă în martie, Temer a fost arestat la locuinţa sa, de această dată, el s-a predat de bunăvoie poliţiei federale din Rio de Janeiro. Nu se ştie deocamdată unde a fost plasat în detenţie. Data trecută, Temer a fost transferat din Sao Paulo la Rio de Janeiro, unde cazul este investigat. 

Acuzarea a cerut arestarea lui Temer deoarece investigaţiile indicau faptul că el şi aliaţii săi au întreprins activităţi de contraspionaj, monitorizând progresele investigaţiei în scopul de a încerca evitarea arestării. Ea a menţionat de asemenea posibilitatea distrugerii de dovezi dacă Temer rămâne în libertate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.