Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul preşedinte kârgâz Almazbek Atambaiev, forțat să asiste la procesul său pentru corupţie

Almazbek Atambaiev

Fostul preşedinte kârgâz Almazbek Atambaiev a fost constrâns să asiste la procesul său pentru corupţie pe care l-a denunţat ca fiind "o înscenare", a afirmat vineri avocatul său, potrivit AFP, potrivit Agerpres.

În vârstă de 63 de ani, Atambaiev, fost aliat devenit rival al preşedintelui actual Sooronbai Jeenbekov, a fost arestat în august după o operaţiune haotică a forţelor speciale din această ţară din Asia Centrală.

Avocatul său Serghei Slesarev a afirmat vineri pentru AFP că fostul şef al statului a fost dus cu forţa la tribunal din închisoarea unde se află în detenţie, pentru a asista la audieri.

Apariţia sa la tribunal a fost prima de la deschiderea procesului în octombrie, la care el a refuzat să asiste, spunând că este vorba de o "înscenare", şi care s-a ţinut până acum fără el.

"El nu a opus rezistenţă fizică pentru a nu complica activitatea gardienilor, dar şi-a exprimat intenţia de a nu lua parte la proces", a spus Slesarev.

Citește și: EXCLUSIV Din lac în puț! Ludovic Orban a făcut-o lată! Ultima numită, prinsă cu ilegalități! Ar avea dosar penal

Odată ajuns în sala de audieri, Atambaiev a refuzat să răspundă la orice întrebare, potrivit avocatului.

Judecat pentru presupusul său rol în eliberarea din închisoare a unui şef al mafiei, Almazbek Atambaiev este al treilea preşedinte de la independenţa din 1991 a ţării care are parte de un sfârşit tumultuos de carieră politică.

Riscând până la 15 ani de închisoare în acest prim proces, fostul şef al statului este de asemenea inculpat pentru alte 13 capete de acuzare, printre care organizarea de tulburări masive, de crimă şi de luare de ostatici, presupuse fapte legate de reţinerea sa în această vară.

În opinia lui Atambaiev, care s-a aflat la putere între 2011 şi 2017, problemele sale judiciare au fost orchestrate de succesorul său desemnat, Sooronbai Jeenbekov, care s-a întors apoi împotriva sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.