Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul preşedinte sud-coreean Kim Young-Sam a încetat din viaţă

coreea

Fostul preşedinte sud-coreean Kim Young-Sam, devenit în 1993 primul preşedinte civil după 30 de ani de dominaţie militară, a încetat din viaţă sâmbătă la vârsta de 87 de ani, au informat surse medicale, potrivit AFP. 

Kim Young-Sam, aflat la conducerea Coreii de Sud între 1993 şi 1998, a suferit de o infecţie a sângelui (bacteriemie). El fusese internat în spital cu câteva zile înainte de decesul său din cauza unei febre puternice, a precizat jurnaliştilor directorul spitalului naţional din Seul, Oh Byung-Hee. 

Mandatul său prezidenţial a fost marcat de două evenimente majore: prima criză nucleară cu Coreea de Nord, în 1994, şi semnarea unui plan de salvare de 58 de miliarde de dolari cu Fondul Monetar Internaţional, în cursul crizei financiare care a lovit Asia între 1997 şi 1998. 

Figură emblematică a mişcării în favoarea democraţiei, el a fost plasat sub arest la domiciliu de două ori pentru o durată totală de doi ani, la începutul anilor 1980. 

Kim Young-Sam a fost candidat la primele alegeri prezidenţiale libere din 1987, dar în faţa unei opoziţii divizate victoria i-a revenit fostului general Roh Tae-Woo.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.