Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul rege Juan Carlos al Spaniei, supus cu succes unei intervenții pe cord

El País
Juan Carlos I

Fostul rege Juan Carlos al Spaniei a trecut cu bine peste o operaţie pe cord sâmbătă, a anunțat managerul Spitalului Quiron din Madrid unde a avut loc intervenţia chirurgicală, citat de thelocal.es, arată Mediafax.

Operaţia de triplu bypass s-a desfăşurat "fără incidente", a spus Lucia Alonso, adăugând că, aşa cum se obişnuieşte, pacientul a fost apoi transferat la terapie intensivă, pentru monitorizare.

Bypass-ul coronarian este o intervenție de revascularizare, folosită pentru a îmbunătăți fluxul sangvin al inimii în cazul pacienților cu afecțiuni severe ale arterelor coronare.

Regele Felipe al VI-lea a părut zâmbitor şi relaxat când a sosit la spital, alături de mama sa, fosta regină Sofia, sâmbătă după amiază.

Premierul spaniol Pedro Sanchez a scris într-un mesaj publicat pe platforma de micro-blogging Twitter că "intervenţia chirurgicală a lui Juan Carlos s-a desfăşurat conform planurilor" şi că acesta va avea o recuperare rapidă.

Intervenția chirurgicală a fost programată încă din luna iunie, după ce Juan Carlos, în vârstă de 81 de ani, și-a făcut un control medical de rutină.

Juan Carlos este rege emerit al Spaniei, de când a abdicat, în 2014. El este tatăl actualului rege al Spaniei, Felipe al VI-lea.

În luna mai, Juan Carlos și-a anunțat decizia de a se retrage din viața publică, începând din iunie.

Din 1975, regele a jucat un rol crucial în procesul instalării democrației în Spania, după moartea dictatorului Francisco Franco, dar, în ultimii ani, imaginea i-a fost afectată de un scandal de corupție.

Iñaki Urdangarin, cumnatul regelui Felipe al VI-lea al Spaniei, a fost, anul trecut, condamnat la închisoare pentru fraudă și evaziune fiscală. Soția acestuia, infanta Cristina, în vârstă de 52 de ani, a fost absolvită de acuzațiile de complicitate, în urma investigațiilor. În anul 2015, regele Felipe al VI-lea a decis să îi retragă titlul de ducesă de Palma surorii sale, infanta Cristina, ce era anchetată pentru delicte fiscale în acest scandal de corupţie. Urdangarin și infanta Cristina au fost atunci excluși din programul oficial al familiei regale spaniole și s-au mutat în Elveția.

Scandalul a izbucnit în 2010 și a provocat indignare în Spania, care trecea printr-o criză financiară gravă. Regele Juan Carlos a abdicat în iunie 2014, în favoarea fiului său Felipe al VI-lea, sperând că acesta va împrospăta imaginea monarhiei spaniole.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.