Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul şef al ANI iese la ATAC, după ce a fost condamnat: 'Judecătorul s-a ANTEPRONUNŢAT...'

Inquam Photos / George Călin
Inquam Horia Georgescu la DNA

Fostul șef al ANI, Horia Georgescu, condamnat marți în primă instanță la patru ani închisoare, a anunțat miercuri că face apel la această decizie a instanței, dar în aceleași timp va face și o cerere de strămutare a procesului, motivată de lipsa de imparțialitate a unui judecător, care s-ar fi antepronunțat în momentul în care a dat like pe Facebook la o știre despre dosarul ANRP 4.

Citeşte şi: Procurorii, ACUZAŢII dure în scandalul de la DNA: 'Se încearcă DECREDIBILIZAREA instituţiilor judiciare...'

„Am declarat apel azi și vom vedea mai întâi motivarea, după care vom detalia motivele de apel. În cererea de strămutare este un element clar, este motivată de lipsa de imparțialitate a unui judecător, care s-a antepronunțat prin like pe Facebook într-un dosar ANRP 4”, a spus Horia Georgescu.

„Deci este o antepronunțare vădită care încalcă jurisprudența constantă a CEDO”, a spus fostul șef al ANI, precizând că e vorba despre un like dat în momentul arestării, arestare care ulterior a fost respinsă.

"Este vorba de dosarul ANRP 4 cunoscut în mass-media, pe care noi o considerăm și o echivalăm cu o antepronunțare, deoarece dânsa (judecătoarea - n.r.) s-a bucurat că cineva este arestat preventiv, deși persoana respectivă....Nici măcar nu a așteptat un verdic al Înaltei Curți", a explicat Georgescu.

Citeşte şi: Prezenţă SURPRIZĂ la Înalta Curte: Fostul premier Victor Ponta, audiat în dosarul lui Tăriceanu

Întrebat de reporteri cum anume şi-a manifestat judecătorul bucuria, Horia Georgescu a spus: " Prin „like”. Este cunoscut chiar și prin politica Facebook, este un fel de aprobare a unui aspect care este menționat într-o anumită postare".

De altfel, acuzaţii în acest sens a făcut şi Ingrid Mocanu, condamnată în acelaşi dosar. Fostul director în cadrul Ministerului Justiției a formulat la jumătatea lunii ianuarie o cerere de strămutare a dosarului în care este judecată pentru abuz în serviciu. În solicitare, Ingrid Mocanu acuză acelaşi lucru: faptul că judecătoarea Anamaria Trancă își exprimă opinii radicale politice și nu numai pe pagina sa de Facebook.

De altfel, în urma cercetării făcute de Curtea de Apel București, Trancă a recunoscut că pagina de Facebook invocată de Mocanu îi aparține.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.