Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii, ACUZAŢII dure în scandalul de la DNA: 'Se încearcă DECREDIBILIZAREA instituţiilor judiciare...'

shutterstock.com
condamnare justitie ciocanel

Procurorii ies la rampă cu o reacţie dură, în contextul  scandalului declanşat de ultimele dezvăluiri privind presupuse abuzuri ale unor procurori DNA. Asociaţia Procurorilor susţine că se încearcă decredibilizarea instituţiilor, în special a Ministerului Public, acest lucru reprezentând un atac la funcţionarea statului. Mai mult, instituţia face scut în faţa procurorilor şi susţine că aceştia "îşi exercită atribuţiile cu bună-credinţă", prin acţiunile lor fiind  "apărate drepturile şi libertăţile cetăţenilor, precum şi ordinea de drept din România".

VEZI AICI POZIŢIA ASOCIAŢIEI PROCURORILOR.pdf

"Asociaţia Procurorilor din România constată cu îngrijorare că în ultima perioadă, pornind de la situaţii particulare care sunt în curs de soluţionare la organele competente, se încearcă decredibilizarea instituţiilor judiciare şi, mai ales, a Ministerului Public.

Asociaţia Procurorilor din România subliniază că funcţionarea statului de drept presupune încrederea cetăţenilor în toate instituţiile, iar încercările de a decredibiliza funcţionarea sistemului judiciar constituie un veritabil atac la funcţionarea statului.

Asociaţia Procurorilor din România consideră că procurorii din cadrul Ministerului Public îşi exercită atribuţiile cu bună-credinţă şi prin activitatea lor sunt apărate drepturile şi libertăţile cetăţenilor, precum şi ordinea de drept din România.

De asemenea, ne exprimăm convingerea că situaţiile particulare ce pot apărea în funcţionarea oricărei organizaţii vor fi clarificate cu profesionalism şi obiectivitate de către organele competente care au fost deja investite.

Din aceste motive, avem încredere în toate instituţiile sistemului judiciar, instituţii care trebuie să fie sprijinite pentru o cât mai bună funcţionare şi în niciun caz de decredibilizare.", potrivit unui comunicat remis ŞTIRIPESURSE.RO.

Citeşte şi: Carmen Dan intervine în SCANDALUL scăderii salariilor: Explicaţiile care se vor a DETENSIONA situaţia / VIDEO .

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.