Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul șef al Securității Naționale îl DISTRUGE pe Trump: depune mărturie în Congres

Newsweek
Trump congres

Fostul consilier prezidențial pentru Securitatea Națională, John Bolton, a declarat luni că este dispus să participe la audieri în Senatul american în cadrul procesului de destituire a președintelui SUA, Donald Trump, relatează site-ul postului BBC News.

Citește și: Anticipate pe 14 iunie, simultan cu alegerile locale: variantă avansată de Orban + calendarul prezentat de șeful PNL / VIDEO

Anunțul pune și mai multă presiune pe aleșii republicani din Senat, în contextul în care liderul acestei camere, Mitch McConnell, refuză să accepte solicitările opoziției democratice privind convocarea la audieri a patru consilieri ai lui Donald Trump, informează Mediafax.

Democrații mizează pe patru martori, printre care și John Bolton. Potrivit acestora, fostul consilier ar putea aduce informații esențiale cu privire la presiunile exercitate de Casa Albă asupra Ucrainei, în special privind înghețarea unui ajutor militar de aproape 400 de milioane de dolari.

Până în prezent, Casa Albă a interzis consilierilor săi să coopereze cu ancheta ce îl vizează pe Trump. John Bolton a indicat inițial că respecta decizia Casei Albe, însă luni a anunțat că va depune mărturie dacă va fi convocat la audieri.

"Dacă Senatul mă va convoca pentru a obține mărturia mea, sunt pregătit să depun mărturie", a afirmat Bolton, într-un mesaj publicat pe site-ul său personal.

Donald Trump, care este suspectat de abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului american, a devenit în decembrie 2019 al treilea preşedinte din istoria Statelor Unite inculpat în scopul destituirii, însă demiterea sa este improbabilă în contextul în care Partidul Republican deţine majoritatea în Senatul SUA.

Criticii preşedintelui Trump susţin că liderul de la Casa Albă i-a cerut în mod repetat omologului său din Ucraina, Volodimir Zelenski, să lanseze o investigaţie care să vizeze activităţi ale fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.