Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul și actualul paroh al Bisericii Anglicane din București au fost primiți de PS Varlaam Ploieșteanul

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, l-a primit miercuri în audiență, la Palatul Patriarhiei, pe preotul anglican Hugh Wybrew, parohul Bisericii Anglicane din București între anii 1971-1973.

La întâlnire au mai participat și Viorel Coman, consilier patriarhal la Sectorul Relații bisericești, intereligioase și comunități bisericești externe al Administrației Patriarhale, și preotul anglican Nevsky Everett, actualul paroh al comunității anglicane din capitală, scrie basilica.ro.

În cadrul discuțiilor, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a schițat evoluția religioasă a societății românești în deceniile care au urmat căderii regimului comunist, evidențiind, totodată, bunele relații existente, atât în trecut dar și astăzi, între Biserica Ortodoxă Română și Biserica Anglicană.

La rândul său, Părintele Hugh Wybrew, un bun cunoscător al limbii române, a rememorat o serie de amintiri legate de perioada petrecută în țara noastră la începutul anilor 1970.

De asemenea, preotul anglican a subliniat prezența dinamică a Ortodoxiei în general și a celei românești în particular în Marea Britanie astăzi.

Preotul anglican Hugh Wybrew, fost paroh al Bisericii Anglicane din București, se află într-o vizită de o săptămână în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.