Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul trezorier al PSD îşi CUNOAŞTE joi judecatorii din dosarul privind folosirea banilor partidului - Probele DNA au fost validate de magistratul de cameră

Inquam Photos / Octav Ganea
mircea draghici

Un complet de trei judecători de la instanţa supremă începe, de joi, judecata pe fond a dosarului în care fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, şi-ar fi însuşit banii partidului la care a fost, după ce un judecător de cameră preliminară a stabilit că toate probele au fost administrate legal iar rechizitoiul din dosar îndeplineşte standardele procedurale.

Cutuma dar şi statistica arată că majoritatea proceselor se amână la primul termen de judecată, adesea pentru că cei judecaţi cer judecătorilor un nou termen pentru a-şi angaja alţi avocaţi decât cei avuţi în faza de urmărire penală.

Dacă procesul nu se va amâna la primul termen de judecată magistraţii îl vor întreba pe Drăghici cum pledează iar în funcţie de răspunsul său dacă doreşte un proces "fulger", respectiv în procedură simplificată, sau un proces normal pe parcursul căruia să fie administrate toate probele anchetatorilor DNA dar şi ale sale.

Instanța Supremă a respins, în 19 februarie, contestația fostului trezorier PSD, Mircea Drăghici, trimis în judecată de procurorii DNA pentru că și-ar fi însușit banii de subvenții pentru partid prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil.

Potrivit deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție, contestațiile formulate de Mircea Drăghici și PSD au fost respinse ca nefondate.

„Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe şi persoana vătămată Partidul Social Democrat împotriva încheierii nr.315 din data de 13 septembrie 2019, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală (...). Obligă contestatorii la plata sumei de câte 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat”, potrivit deciziei ÎCCJ.

Decizia ÎCCJ este definitivă.

Fostul trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru că şi-ar fi însuşit banii de subvenţii pentru partid prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil.

Potrivit DNA, formaţiunea politică a ales ca, în urma propriilor analize, să îşi exprime poziţia procesuală, cu privire la constituirea de parte civilă, până la începerea cercetării judecătoreşti în cauză.

În luna septembrie 2019, instanța supremă a dispus începerea judecării pe fond în acest dosar.

Fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici a anunțat că va demisiona din partid, lucru pe care l-a comunicat lui Marcel Ciolacu și Paul Stănescu. Acesta a precizat că vrea să continue ca deputat neafiliat.

Mircea Drăghici este la al treilea mandat de deputat de Argeș, ales pe listele PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.