Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul viceprimar al Brașovului îi provoacă pe parlamentari: Mihai Costel a renunțat notarial la pensia specială și le-a dat și modelul declarației

Președintele PMP Brașov, fost viceprimar al municipiului Brașov, a renunțat la pensia specială care i s-ar cuveni conform legii în vigoare. Renunțarea a fost făcută în fața unui notar public. Acum, președintele PMP Brașov, care candidează pentru Senatul României, îi provoacă la același gest și pe alți parlamentari de Brașov care în ultimele zile s-au arătat împotriva pensiilor speciale pentru politicieni și au anunțat că vor demisiona din funcție, înainte de finalizarea mandatului, potrivit brasovmetropolitan.ro.

„Am spus-o și o să o mai spun, nu este normal ca dacă ai avut un mandat de viceprimar sau un mandat de alt tip, dintr-o funcție politică, să beneficiezi de 2000 de lei în plus neimpozabil, la pensie. Este inechitabil față de cei care au muncit o viață și care au pensii mai mici de 1.300 de lei, așa cum este și mama mea – a cărei decizie de ieşire la pensie a venit în acest an. De aceea, nu doar că susţin eliminarea pensiilor speciale pentru politicieni, însă deja am făcut un gest concret pentru acest lucru, renunţând la acest beneficiu, printr-o declarație notarială. Lansez o astfel de provocare către toți acei parlamentari care s-au arătat în ultimele zile împotriva pensiilor speciale și au spus că vor renunța la mandate: să meargă și să facă un demers similar, în fața unui notar public, indiferent ce se va întâmpla cu legea, pe viitor. Au nevoie doar de copii după actele de identitate şi 10 minute. Ar însemna că, într-adevăr sunt sinceri şi nu au căzut pradă unui populism ieftin înainte de alegeri”, a declarat președintele PMP, Costel Mihai.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu: ‘Pas cu pas vor fi luate măsuri. Vom vedea că din ce în ce mai multe zone, le vom avea în varianta de lockdown’

Preşedintele PMP Braşov, candidat la Senatul României, a lansat provocarea renunţării la pensia specială, prin declaraţie notarială, direct spre liberatul Gabriel Andronache, cel care se află, în prezent, la cel de al patrulea mandat în Parlamentul României.

„Nu contest munca lui Gabriel Andronache în Comisia Juridică a Camerei Deputaților, însă gestul său poate fi un început și pentru mobilizarea altor parlamentari. Dacă el o va face, poate fi un model și pentru ceilalţi parlamentari de Braşov, cu unul sau mai multe mandate la activ”, susţine Costel Mihai.

Săptămâna trecută, liderul PMP Braşov a solicitat candidaților, actuali și viitori parlamentari să își asume susținerea proiectului de lege ce vizează eliminarea pensiilor speciale pentru politicieni. Până acum, niciun politician şi niciun partid politic din Braşov nu a avut un răspuns la această solicitarea de pact de eliminare a pensiilor speciale pentru politicieni.

„Am transmis ferm această propunere de pact, dar nici până acum nu am primit vreun răspuns ferm. Cert este că această solicitare a PMP a stârnit un val de populism și ipocrizie din partea parlamentarilor USR PLUS, PSD și ulterior și PNL, care au venit să anunțe că vor demisiona din funcții, tocmai pentru a nu finaliza mandatul și a nu beneficia astfel de pensia specială conform legii. Vin și atrag atenția din nou, că această decizie nu rezolvă problema pensiilor speciale pentru politicieni, pentru că cei care deja au aut un mandat sau care vor avea pe viitor vor beneficia. În schimb, proiectul de lege depus de PMP, care elimină aceste pensii speciale – proiect trecut deja de Senat, a fost depus deja și la Camera Deputaților, pe 24 noiembrie. Dacă vor să renunțe la mandate, acești politicieni o pot face, eventual fără surle și trâmbițe, fără cinism și ipocrizie. Însă înainte pot să voteze pentru acest proiect, dacă într-adevăr le pasă de această temă”, a încheiat Costel Mihai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.