Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotbal feminin: Brazilia a cucerit Copa America

vavel.com
fotbal feminin

Selecţionata Braziliei a câştigat campionatul feminin de fotbal al Americii de Sud, Copa America, după ce a învins la limită, cu scorul de 1-0, echipa Columbiei, în finala disputată în faţa a 20.000 de spectatori în oraşul columbian Bucaramanga, informează AFP.

Braziliencele au marcat unicul gol al întâlnirii în urma unui penalty transformat de Debinha în prima repriză (39), cucerind Copa America pentru a opta oară în nouă ediţii, potrivit Agerpres.

Aceasta a fost a şasea victorie pentru naţionala "Canarinha" în şase meciuri disputate la actuala ediţie a competiţiei, cu 20 de goluri marcate şi niciunul încasat.

Suedeza Pia Sundhage, care antrenează de trei ani naţionala Braziliei, şi-a adăugat astfel un nou titlu în palmares, după cele două medalii olimpice de aur cucerite ca antrenoare a Statelor Unite, în 2008 şi 2012.

Brazilia şi Columbia şi-au asigurat calificarea la Jocurile Olimpice din 2024 graţie calificării în finala turneului Copa America, precum şi la Cupa Mondială 2023 din Australia şi Noua Zeelandă.

Cel de-al treilea bilet pentru Mondialul de anul viitor a fost obţinut vineri de Argentina, învingătoare în faţa Paraguayului (scor 3-1), în meciul pentru locul al treilea.

Paraguay şi Chile au în continuare şanse de calificare la CM 2023, prin intermediul meciurilor de baraj programate în luna februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.