Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiţia italiană a deschis o anchetă în legătură cu transferul lui Osimhen la Napoli

sfori justitie

Justiţia italiană a deschis o anchetă cu privire la o posibilă fraudă contabilă a clubului de fotbal Napoli cu ocazia transferului atacantului nigerian Victor Osimhen, sosit în vara lui 2020 de la gruparea franceză Lille, a indicat marţi o sursă judiciară pentru AFP, anunță agerpres.

Percheziţiile au avut loc la sediul grupării din Serie A, la Castel Volturno şi la Roma, "cu scopul de a colecta documente utile în legătură cu presupusele comportamente ilegale legate de vânzarea şi cumpărarea anumitor jucători în vara anului 2020", a indicat parchetul din Napoli într-un comunicat.

Preşedintele lui Napoli, Aurelio De Laurentiis, este vizat mai ales de această anchetă, scrie presa italiană.

Conform parchetului, percheziţiile efectuate în Italia răspund solicitărilor autorităţilor judiciare italiene şi franceze. Clubul Lille a făcut şi el în luna mai obiectul unei percheziţii în dosarul Osimhen.

Atacantul nigerian a venit în 2020 la Napoli, transferul său fiind estimat la aproximativ 70 de milioane de euro. Însă Napoli a scăzut factura vânzând clubului francez patru jucători pentru un total de aproximativ 20 de milioane de euro. Această sumă a fost considerată de presă ca fiind în mare măsură supraevaluată, având în vedere profilul fotbaliştilor în cauză, dintre care trei de fapt nu au jucat niciodată pentru Lille.

Dintre cei patru jucători cumpăraţi de Lille, doar portarul grec Orestis Karnezis (36 de ani) s-a alăturat efectiv lotului echipei din Hexagon. El a disputat însă un singur meci, în martie 2021, până la rezilierea contractului său anunţată pe 30 mai de club.

Ceilalţi trei, toţi italieni, atacantul Ciro Palmieri (22 de ani), extrema Luigi Liguori (24) şi fundaşul central Claudio Manzi (22), au fost imediat împrumutaţi, apoi vânduţi. În sezonul trecut, ei au evoluat în divizia a treia sau a patra din Italia.

Unul dintre ei, Luigi Liguori, a recunoscut în decembrie, în ziarul La Repubblica, că "nu a fost niciodată la Lille", nici măcar pentru semnarea contractului. Jucătorul, vândut de Lille pentru circa 4 milioane de euro, şi-a mărturisit "mânia" după această operaţiune care, potrivit lui, "a apăsat" asupra carierei sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.