Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotbal - Manchester City a raportat pierderi de 126 milioane de lire sterline

Clubul Manchester City, unul dintre cele mai bogate din lume, a raportat pierderi de 126 milioane de lire sterline (147 de milioane de euro) în sezonul 2019/2020, sezon afectat de pandemia de coronavirus, informează mundodeportivo.es.

Veniturile clubului au scăzut cu 11 la sută faţă de sezonul precedent, la 478 de milioane de lire sterline (557 de milioane de euro).

O mare parte a pierderilor a fost cauzată de închiderea stadionului pentru spectatori din cauza pandemiei de coronavirus.

Sezonul trecut a fost oprit în martie 2020 şi reluat după trei luni. Din acest motiv, o parte din venituri, cum ar fi unele drepturi TV, bani din Liga Campionilor şi din Cupa Angliei, nu au intrat în exerciţiul financiar trecut şi vor intra în sezonul 2020/2021.

Nici transferurile de jucători nu au fost înregistrate în 2019/2020, cum ar fi vânzarea lui Leroy Sane la Bayern Munchen, pentru 45 de milioane de euro.

Oficialii lui City sunt convinşi că gruparea va reveni pe profit în acest sezon.

"În mod clar, bilanţul pe 2019-20 în mod izolat nu reprezintă cea mai bună reprezentare a realităţii sezonului, cu transferurile jucătorilor întârziate şi cu numeroase jocuri care s-au disputat după 30 iunie 2020, venituri care vor fi contabilizate în perioada 2020-21. O imagine financiară mai bună a anilor Covid va fi furnizată la sfârşitul sezonului 2020-21, când cele două sezoane sunt combinate şi normalizate", a declarat Ferran Soriano, directorul executiv al clubului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.