Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotbal mexicano-american: MLS se pregătește de fuziunea cu campionatul Mexicului, FIFA și-a dat acceptul

mls

Major League Soccer (MLS) şi campionatul Mexicului (Liga MX) vor continua discuţiile în vederea unei posibile fuziuni ce ar duce la înfiinţarea unui campionat nord-american de fotbal, au declarat mai mulţi oficiali pentru Reuters.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a declarat recent că este favorabil unei asemenea mişcări, ce ar putea duce la apariţia celui mai puternic campionat din lume, idee împărtăşită de conducătorul MLS, Don Garber, şi de preşedintele executiv al campionatului Mexicului, Mikel Arriola, scrie agerpres.ro.

"Lucrând împreună, putem deveni una dintre cele mai puternice regiuni din lume", a afirmat Arriola.

Garber a estimat că o fuziune ar face ca America de Nord să aibă o influenţă mai mare în lumea fotbalului. "Forţele combinate ale celor două campionate vor fi mult mai valoroase pentru fanii noştri şi pentru toţi cei interesaţi de sportul nostru decât dacă am merge separat", a spus el.

Pe 25 august, la Los Angeles va avea loc o partidă între o selecţionată a jucătorilor din MLS şi una a fanilor din Liga MX, meci amânat din cauza pandemiei de Covid-19, care va da o idee despre felul cum ar arăta un campionat nord-american.

Potrivit lui Garber, este luată în calcul extinderea Cupei Ligii, competiţia anuală în care sunt implicate patru echipe din MLS şi patru din Liga MX. "Acesta este următorul pas în evoluţie", a spus oficialul MLS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.