Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotbal: 'Nu mă aşteptam să trăiesc aşa ceva', a declarat Galtier, după ce a fost acuzat de discriminare

marca.com
galtier

Antrenorul echipei de fotbal Paris Saint-Germain, Christophe Galtier, a declarat, vineri, că nu se aştepta să trăiască aşa ceva, după ce a fost acuzat de discriminare pe vremea când pregătea echipa OGC Nice, potrivit Agerpres.

''Ca şi mulţi dintre voi, sunt profund şocat de afirmaţiile care mi-au fost atribuite şi care au fost relatate de unii în mod iresponsabil. M-au rănit în cel mai adânc mod în umanitatea mea. Sunt un copil crescut în locuinţe sociale, crescut într-un mediu mixt, cu valori de respect faţă de celălalt, indiferent de originea sa, de culoare sau de religia sa. Toată viaţa mea de om, de fotbalist şi de antrenor a fost dictată de grija de a trăi bine cu ceilalţi'', a declarat Galtier, într-o conferinţă de presă.

 

''Am decis să atac în justiţie pe oricine aduce atingere onoarei mele. Nu mă mulţumesc doar cu deschiderea unei anchete. Am încredere în justiţia ţării mele. O voi lăsa să lucreze liniştită şi nu voi mai face niciun comentariu pe acest subiect'', a mai spus tehnicianul.

Galtier a precizat că a primit numeroase mesaje, multe foarte dezagreabile, dar şi multe de susţinere.

''Când mă pregăteam să devin antrenorul lui PSG ştiam că voi avea multă presiune, analize şi critici. Acum sunt în domeniu extra-sportiv. Nu mă aşteptam să trăiesc aşa ceva. Trăiesc asta, situaţia este cea care este şi trebuie să-i fac faţă. Cel mai important lucru este meseria mea şi relaţia mea cu jucătorii'', a continuat Galtier, potrivit Agerpres.

O anchetă preliminară a fost demarată pentru bănuieli de ''discriminare de rasă sau apartenenţă la o religie'', după acuzaţiile care l-au vizat pe Christophe Galtier, a anunţat, vineri, procurorul din Nisa, pe Twitter.

Tehnicianul de 56 de ani face obiectul unei polemici care a început marţi seara, după publicarea, dă către jurnalistul independent Romain Molina, iar apoi de RMC Sports, a unui email al fostului director al clubului OGC Nice, Julien Fournier, care relata unele cuvinte discriminatorii ale lui Galtier la adresa unei părţi a vestiarului echipei de pe Coasta de Azur.

Fournier relata că Galtier i-a răspuns că ''trebuie ţinut cont de realitatea oraşului şi că nu poate avea atâţia negri şi musulmani în echipă'', declarându-şi intenţia de a schimba în profunzime componenţa lotului, pentru a limita la maximum posibil numărul de jucători musulmani.

 

Mesajul, pe care AFP nu l-a putut autentifica, ar fi fost trimis la finalul sezonului trecut către Dave Brailsford, directorul sportiv al lui Ineos, grupul petrochimic care deţine clubul din Nisa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.