Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotbal - Piaţa transferurilor s-ar putea contracta cu până la 30%

Cluburile europene se confruntă cu o criză financiară, iar piaţa transferurilor s-ar putea contracta cu 20%-30% din cauza pandemiei de COVID-19, a declarat, marţi, preşedinte Asociaţiei Cluburilor Europene (ECA), Andrea Agnelli, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Agnelli a afirmat că pe tot continentul cluburile pierd banii din televizări, din reţetele din bilete şi de la sponsori din cauza măsurilor pentru combaterea COVID-19.

El a precizat că UEFA le-a oferit deţinătorilor de drepturi TV un rabat de 575 de milioane de euro pentru competiţiile intercluburi, ''bani care nu vor fi distribuiţi cluburilor''.

''Va fi o erodare dramatică (a veniturilor) pentru noi, ceea ce va deveni o potenţială criză financiară pentru majoritatea cluburilor'', a mai spus Agnelli, preşedintele campioanei Italiei, Juventus, în cadrul Adunării Generale a asociaţiei, desfăşurată online.

''Nu cred că vom afla adevărata amploare a acestei crize până când nu vor fi publicate bilanţurile contabile în această toamnă'', a mai spus Agnelli.

Fotbalul a fost oprit din cauza pandemiei de coronavirus între martie şi mai, iar UEFA a fost forţată să reducă numărul de meciuri din competiţiile sale intercluburi în sezonul trecut.

În iulie, un raport al ECA a afirmat că echipele din primul eşalon la nivel european ar putea pierde până la patru miliarde de euro din venituri din cauza pandemiei, o cifră pe care Agnelli a repetat-o marţi.

El a mai spus că pentru cluburi cel mai greu este să joace pe stadioane goale.

''Nu suferă doar atmosfera, ci şterge o foarte importantă sursă de venit pentru toată lumea'', a subliniat Agnelli.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.