Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotbal - Un jucător de echipă națională ar putea ajunge la FCSB

Mijlocașul Boubacar Fofana a plecat de la Gaz Metan Mediaș, după doi ani. Jucătorul Naționalei din Guinea a dezvăluit, pentru MEDIAFAX, care au fost motivele pentru care nu și-a prelungit contractul și a spus că a avut o ofertă de la FCSB în iarnă.

Ajuns în România în urmă cu 2 ani, Boubacar Fofana a impresionat în Liga 1 pentru Gaz Metan Mediaş. Jucător în Naţionala statului Guinea, Fofana a jucat în 24 de partide în acest sezon pentru Mediaş, însă a ales să nu semneze prelungirea contractului până la finalul sezonului în curs.

Fofana a explicat, pentru MEDIAFAX, ce l-a determinat să plece de la Mediaş cu doar 5 etape înainte de finalul sezonului.

„Au fost 2 ani fantastici la Gaz Metan, mi-a plăcut foarte mult la Mediaş, un oraş bun, cu oameni buni. Contractul meu s-a încheiat pe 30 iunie, am decis să nu continui pentru că a venit pandemia şi totul s-a pierdut, nu mai exista motivaţie. Nu am mai încasat bani din martie, dar situaţia era critică pentru club aşa că am încercat să ajutăm. Clubul ne-a transmis că ne va plăti când va încasa bani. Este dificil să stai din martie fără să încasezi vreun ban, dar am înţeles că totul s-a prăbuşit din cauza pandemiei. Clubul m-a plătit în mod corect până în februarie. Am încheiat contractul, vom vedea când vom primi banii şi vom aştepta. Am discutat cu preşedintele, mi-a spus că va primi curând bani, până la finalul acestei luni, şi ne va plăti salariile datorate”, a spus fotbalistul.

Acesta a povestit că nu a fost lăsat să plece din România pe timpul pandemiei.

„Când a început pandemia, clubul nu ne-a lăsat să plecăm acasă pentru că nimeni nu se aştepta să dureze atât de mult. Am stat 1-2 săptămâni şi apoi nu am mai putut pleca. Am petrecut toată perioada cu pandemia aici la Mediaş toţi jucătorii străini. A fost dificil pentru oamenii din întreaga lume, dar şi pentru noi pentru că eram departe de familii”, a mai spus Boubacar, pentru MEDIAFAX.

Fofana joacă pe postul de mijlocaş defensiv şi a fost dorit de cei de la FCSB, Vintilă având probleme pe acest post după retragerea lui Mihai Pintilii. Varianta unui transfer la FCSB poate reveni în prim-plan, jucătorul fiind acum liber de contract.

„Am fost loial clubului, am avut ofertă de la FCSB în decembrie. Dar sunt genul de persoană care respectă proiectul în care e implicat. (...) Acum viitorul meu este deschis, am nişte proiecte importante pe masă, interes din partea altor cluburi. Voi merge în Portugalia să mă văd cu agentul meu şi să decid cea mai bună opţiune pentru mine. Vreau o echipă ambiţioasă care să lupte pentru titlu. Pentru mine, varianta România rămâne deschisă. Voi vedea ce e mai bine pentru mine pentru că sunt ambiţios, vreau o echipă la fel de ambiţioasă. România îmi place, oamenii, fotbalul de aici. Uşa e deschisă, acum sunt liber, merg înapoi în Portugalia şi vom vedea. Poate reîncep negocierile (cu FCSB), vom vedea. E important ca echipa care mă doreşte să considere că am calităţile care să o ajute. Sunt deschis la orice discuţie. Îmi doresc să mă întorc în România, vom vedea ce se va întâmpla”, a mai spus Fofana.

Fotbalistul a vorbit şi despre colegul său de la echipa naţională, Naby Keita, cel care a reuşit să devină campion cu Liverpool în Premier League, fiind primul titlu după 30 de ani pentru „cormorani”.

„Am vorbit cu el, i-am transmis felicitări şi mi-a răspuns. Mi-a spus că e sunat din toate părţile aşa că i-am scris un mesaj şi mi-a răspuns, voi avea mai mult timp să vorbesc cu el după terminarea sezonului. În seara în care au câştigat titlul i-am scris, am vorbit. I-am spus: Felicitări, ai intrat în istoria lui Liverpool după 30 de ani. Şi mi-a răspuns: Mulţumesc, fratele meu. E un tip foarte bun şi petrecem mult timp împreună când are cum, acum e concentrat pe terminarea sezonului”, a declarat Fofana.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.