Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotbaliştii ajung pe mâna sindicaliştilor - Cer sfaturi legate de diminuarea salariilor, spune preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori

captura Facebook
echipa nationala

Preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN), Emilian Hulubei, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că jucătorii din România sună zilnic la reprezentanţii sindicatului fotbaliştilor pentru a fi consiliaţi în legătură cu tăierile de salarii propuse de către cluburi în contextul pandemiei de coronavirus, potrivit Agerpres.

"Sună telefoanele nonstop. Deocamdată nu a dat nimeni pe nimeni afară, dar peste tot sunt discuţii de diminuare a salariilor. Peste tot, şi în ligile inferioare şi în Liga I, fără excepţie. Asta e principala problemă. De dat afară nu a dat nimeni, pentru că nu au cadru legal pentru acest lucru.

Noi analizăm fiecare caz în parte în momentul în care li se propun acte adiţionale la contract, dar nu e ceva standard. Fiecare interpretează şi negociază.

Fiecare club încearcă să taie cât mai mult. Jucătorii sunt îngrijoraţi că li se vor tăia salariile fără să fie chemaţi la negociere. Sunt multe cluburi care taie pur şi simplu, la unii mai mult, la alţii mai puţin, deci nu e nimic unitar", a declarat Hulubei pentru AGERPRES.

Citeşte şi: VIDEO Percheziţii de amploare într-un dosar de înşelăciune cu pretinse teste COVID - Aproape 10.000 de teste nereale încerca firma să vândă pe internet

Preşedintele sindicatului fotbaliştilor afirmă că sunt multe cluburi, chiar şi din Liga I, interesate de aplicarea ordonanţei guvernamentale conform căreia statul poate acoperi 75% din salariul mediu brut pe economie în condiţiile pandemiei de coronavirus.

"Foarte multe cluburi se leagă de ordonanţa asta, dar să vedem ce se întâmplă şi cu ordonanţa asta, pentru că nu e nimic clar. Toate cluburile sunt interesate şi din eşaloanele inferioare, dar şi din Liga I.

Scopul este să plătească cât mai puţin. Dar cum poţi ţine un fotbalist din Liga I cu 75% din salariu mediu? Dar unii şi alţii spun că e OK, dacă e OK, să stea aşa.

Dacă ei consideră că aşa trebuie să o facă, să o facă, ei oricum ştiu că o să urmeze un val de litigii. Acum depinde foarte mult şi dacă se reia campionatul, pentru că mai vin banii din drepturile TV", a mai spus Hulubei.

Statul va asigura sportivilor a căror activitate este afectată de criza pandemiei COVID-19 un venit minim de 75% din salariul aferent contractului individual de muncă sau contractului de activitate sportivă, plafonat la nivelul a 75% din câştigul salarial mediu brut pe economie, a declarat pentru AGERPRES ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe.

De prevederile Ordonanţei de urgenţă adoptate de Guvern beneficiază salariaţii angajaţi în baza Legii Educaţiei Fizice şi Sportului şi include şi personalul din cadrul cluburilor şi federaţiilor sportive.

Totodată, Guvernul a decis ca federaţiile şi cluburile sportive să beneficieze de o amânare la plată a serviciilor de utilităţi, electricitate, gaze naturale, apă, servicii telefonice şi de internet, dar şi a chiriei imobilelor în perioada stării de urgenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.