Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotbaliștii naționalei Suediei îi provoacă pe suporterii români: Ne temem de scandări rasiste

Naționala de fotbal a Suediei se teme de ceea ce s-ar putea întâmpla în meciul de pe Arena Națională, cu România, din campania de calificare la EURO.

Citește și: Mugur Isărescu, lovitură la temelia discursurilor lui Orban și Iohannis: Economia nu este pe fundul prăpastiei

Cu câteva zile înaintea confruntării, doi dintre cei mai importanți oameni de atac ai nordicilor au recunoscut că se așteaptă la scandări rasiste din partea fanilor români. România a avut de mai multe ori în aceste preliminarii tribunele închise din cauza suporterilor, iar fotbaliștii Alexander Isak și Robin Quaison s-au interesat de cele întâmplate.

”Nu mergem în cel mai drăguț loc, din moment ce au fost mai multe probleme în ultima vreme acolo. Totuși, ne concentrăm la meci. Vom reacționa doar dacă se întâmplă ceva.” , a afirmat Alexander Isak.

”Nu mi-e frică de asemenea oameni. Asta vor ei, să ne fie teamă. Și pot să arunce cu ce vor pe teren, cât timp nu ne ating.” , a declarat Robin Quaison.

O reacție similară a venit și din partea selecționerului Suediei, în acum câteva zile. Janne Andersson a recunoscut că reprezentanții Federației Suediei de Fotbal au discutat cu oficiali UEFA despre problemele care pot apărea. ”Dacă vom auzi ceva din tribune, evident că vom acționa. Abordarea noastră este să respectăm regulamentul. Există un scenariu în trei pași pe care arbitrul îl poate aplica. Am fost în contact cu UEFA și cu Federația Română de Fotbal. Credem că UEFA privește acest meci foarte serios și are oameni potriviți.”

Meciul dintre România și Suedia este programat vineri, 15 noiembrie, de la 21:45. Cele două naționale se află în luptă directă pentru calificarea la turneul final. România este obligată să câștige partida pentru a obține ”biletele” la EURO și să facă cel puțin un rezultat de egalitate cu Spania, pe 18 noiembrie. Meciul va avea loc la Madrid, de la 21:45.

Clasamentul Grupei F înaintea ultimelor două etape:
1. Spania - 8 meciuri; 20 de puncte
2. Suedia - 8 meciuri; 15 puncte
3. România – 8 meciuri; 14 puncte
4. Norvegia – 8 meciuri; 11 puncte
5. Insulele Feroe – 8 meciuri; 3 puncte
6. Malta – 8 meciuri; 3 puncte

La Campionatul European se califică primele două clasate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.