Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotbalistul ivorian Sébastien Haller a bătut recordul deținut de Haaland în Liga Campionilor

Liga Campionilor

Fotbalistul ivorian Sebastian Haller (27 ani), de la Ajax Amsterdam, a marcat miercuri seara golurile victoriei olandezilor (scor 1-2), în Liga Campionilor, în deplasarea de la Besiktas. Astfel, Haller a trecut în fruntea clasamentului golgheterilor din acest sezon, bifând și alte recorduri, anunță Mediafax.

Sébastien Haller a devenit al 4-lea jucător din istoria Ligii Campionilor care marchează în fiecare dintre primele 5 meciuri disputate în Champions League, după Alessandro Del Piero (1995), Diego Costa (2014) și Erling Haaland (2019).

Nimeni în istoria Ligii Campionilor nu și-a început parcursul în competiție la fel de prolific ca Haller: 9 goluri în 5 meciuri. Haaland este al doilea performer, el marcând 8 goluri, în primele sale 5 meciuri.

Cu această performanță, Haller contribuie la o altă premieră în CL, deoarece pentru prima dată în istorie 3 jucători diferiți au marcat în fiecare dintre primele 5 runde ale fazei grupelor, în același sezon. Haller s-a alăturat lui Robert Lewandowski și Cristiano Ronaldo, pentru a realiza această performanță.

Ivorianul a devenit al 4-lea jucător care a marcat cel puțin 9 goluri în sezonul de debut în Liga Campionilor. Ceilalți sunt Simone Inzaghi (9 goluri, în sezonul 1999/00), Roberto Firmino (10, în sezonul 2017/18) și Sadio Mané (tot 10, în 2017/18).

Cu cele 9 goluri marcate, Haller conduce clasamentul golgheterilor din această ediție de Liga Campionilor, la egalitate cu polonezul Lewandowski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.