Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotbalistul olandez Donny Van de Beek, mijlocașul lui Everton, a oferit o casă pentru migranții ucraineni

www.premierleague.com
Everton

Mijlocașul olandez Donny Van de Beek de la clubul englez Everton i-a întins o mâna de ajutor coechipierului său, ucraineanul Vitaliy Mykolenko, pentru a-i oferi sprijin în contextul în care criza din Europa de Est continuă să afecteze viețile multor persoane, conform Mediafax.

Vitaliy Mykolenko, fundașul stânga de la Everton, spune că coechipierul Donny van de Beek s-a oferit să ofere loc într-o casă pe care să o închirieze pentru refugiații ucraineni.

Jucătorul în vârstă de 22 de ani a fost emoționat de sprijinul pe care l-a primit de la mulți coechipieri și oameni din club, pe fondul invaziei Rusiei în țara sa natală.

Antrenorul principal Frank Lampard este unul dintre cei care i-au dat o mână de ajutor internaționalului ucrainean, în timp ce Van de Beek s-a oferit să îi ajute pe unii dintre compatrioții săi.

„Toată lumea a venit și m-a întrebat ce fac familia și prietenii mei", a declarat el pentru The Tribune.

În a doua zi, antrenorul principal a venit și a spus: "Am citit toate astea, dacă ai nevoie de odihnă, atunci poți să stai departe de terenul de antrenament. Dacă ai nevoie de timp, ia-ți timp.”

Sunt recunoscător clubului pentru faptul că mă susține din toate părțile. Gestionarul șef mi-a spus: „Știu care este situația ta, înțeleg cât de dificil este pentru tine. Vino să iei cina cu noi și hai să vorbim”.

"Au fost multe cazuri. Donny van de Beek, un jucător de talie mondială, a venit la mine și mi-a spus: „Eu și tatăl meu vrem să închiriem o casă pentru oameni, fie în Olanda, fie în Polonia. Îi vom lua de la graniță, îi vom caza și vom plăti pentru ei'.

Am fost plăcut surprins. Nu știu cum să le mulțumesc acestor oameni."

Mykolenko, vocal în legătură cu conflictul dintre Rusia și Ucraina

Internaționalul ucrainean s-a alăturat lui Everton de la Dinamo Kiev în perioada de transferuri din ianuarie.

Mykolenko a avut până acum doar șase apariții pentru Everton, după ce a contractat Covid-19, la doar o lună după sosirea sa.

Fundașul a fost un critic vocal al fotbaliștilor ruși în urma invaziei țării în Ucraina, numindu-l în special pe Artem Dzyuba pe rețelele de socializare.

"În timp ce tu taci, împreună cu coechipierii tăi, civili pașnici sunt uciși în Ucraina", a scris el, folosind unele cuvinte licențioase.

„Vei fi închis în temnița ta pentru tot restul vieții tale și, cel mai important, pentru viețile copiilor tăi. Și mă bucur", a mai spus ucraineanul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.