Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotbalistul vândut de Gică Hagi la Athletic Bilbao a fost prezentat de noua echipă: Clauză RECORD pentru un jucător român - VIDEO

www.gsp.ro
Cristian Ganea Viitorul

Cristian Ganea a fost prezentat, luni, într-o conferinţă de presă, la noua sa echipă, Athletic Bilbao. "A fost visul meu de când eram copil să joc la Athletic", a declarat internaţionalul român.

"Este o schimbare bună, care mă va ajuta să cresc ca fotbalist. Vreau să arăt că Athletic a făcut un transfer bun", a mai spus Ganea, care va avea la Bilbao o clauză de reziliere a contractului de 40 de milioane de euro.

Preşedintele clubului din Bilbao, Josu Urrutia, a afirmat că transferul lui Ganea reprezintă o întărire a echipei.

"Suntem foarte fericiţi să-l avem alături de noi, am anunţat acest transfer de mai multe luni. El a făcut parte zece ani din societatea noastră, a jucat în categoriile inferioare şi şi-a dorit întotdeauna să evolueze la Athletic. Credem că ne va aduce mai multe soluţii şi că este un bun transfer, care ne va oferi satisfacţii", a declarat oficialul.

La 15 ianuarie, Athletic Club Bilbao şi FC Viitorul au ajuns la un acord de principiu pentru transferul jucătorului Cristian Ganea la gruparea bască, începând cu data de 1 iulie 2018.

Ganea a semnat pe trei sezoane cu Athletic Club Bilbao, având opţiunea să-şi prelungească contractul pentru un sezon suplimentar.

Cristian Ganea a fost jucătorul Viitorului până la finalul acestui sezon, scrie news.ro.

În vârstă de 25 de ani, Ganea a evoluat ca junior la echipe din Ţara Bascilor, unde îi este stabilită familia, inainte de a reveni în ţară, la ASA Târgu Mureş, Universitatea Craiova, Săgeata Năvodari şi FC Braşov. El a fost la FC Viitorul din 2015.

Athletic Bilbao este un club cunoscut pentru predilecţia de a recruta numai jucători basci sau cu rădăcini basce. Ganea se înscrie în această categorie, prin faptul că a crescut în Basauri, în apropiere de Bilbao, unde familia sa locuieşte şi acum, iar el a evoluat la echipe de juniori din regiune.

Ganea, născut la Bistriţa, a mai evoluat în Spania la Mallorca B şi la Santanyi şi a strâns cinci selecţii la naţionala României

Athletic Bilbao, locul 16 în LaLiga, a terminat sezonul fără niciun străin în lot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.