Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotbalul dezgroapă securea războiulului. Președintele sârb cere ca nimeni să nu susțină Croația, în finala Campionatului Mondial

serbia croatia

Marele succes înregistrat de naţionala de fotbal al Croaţiei la Campionatul Mondial din Rusia a devenit un nou motiv de adâncire a conflictelor politice, sociale şi etnice din Serbia.

Elita politică aflată la putere, în frunte cu preşedintele Aleksandar Vucic, afirmă că susţinerea fotbaliştilor croaţi de cetăţeni sârbi este un lucru lipsit de patriotism, conform balkaneu.com

În plus, redactorul-şef al tabloidului favorit al lui Vucic, "Informer", a fost primul care a sărit să îl atace pe un reporter al televiziunii naţionale (RTS) care ar fi susţinut Croaţia în meciul din sferturi împotriva Rusiei, conform b1.ro.

"De ce un reporter RTS ţine cu Croaţia", a scris Dragan J. Vucicevic pe Twitter în timpul meciului. "Fiecare sârb care susţine Croaţia împotriva mamei noastre Rusia este un fraier", a mai scris acesta.

Acest tabloid este cunoscut pentru că în mod regulat compară toţi cetăţenii croaţi cu mişcările fasciste croate din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, brigăzi care au comis atrocităţi împotriva sârbilor.

Un alt incident în acest sens l-a avut în prim plan pe Novak Djokovic. Acesta a fost atac în mod orbil de aşa zişi "patrioţi ai lui Vucic" pentru că a declarat public că susţine naţionala croată. Niciunul dintre politicienii aflaţi la putere nu au intervenit pentru a îl apăra.

Ironia vine din faptul că prin a critica pe cei care susţin Croaţia, Vucic şi ai lui dezvăluie din nou ipocrizia conducerii proprii pe care şi-au asumat-o singuri privind procesul de reconciliere şi stabilizare a relaţiilor în Balcanii de Vest.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.