Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotbalul englez, restricție ciudată: Ce trebuie să facă jucătorii înainte să arunce mingea de la marginea terenului

etimg.com
minge

Imaginea jucătorilor care usucă meticulos mingea înainte de a o lansa în suprafața de pedeapsă a adversarilor este pe cale să devină de domeniul trecutului în ligile inferioare ale fotbalului englez, după ce cluburile au votat pentru interzicerea folosirii prosoapelor înainte de aruncare.

E o lovitură dată celor care au făcut din aruncarea lungă arma lor preferată. Cluburile din Liga Engleză de Fotbal (EFL) au votat pentru aprobarea modificării regulamentului în cadrul reuniunii anuale de joi, relatează Reuters, conform Mediafax.

De asemenea, regula îi va împiedica pe jucători să folosească obiecte de îmbrăcăminte oferite cu generozitate de fani, situație care a apărut în noiembrie, când un suporter al lui Rotherham United i-a dat fundașului Wes Harding puloverul său pentru a șterge mingea înainte de o repunere în joc.

Deși nu este una dintre cele mai pretențioase execuții din fotbal, aruncarea lungă de la margine poate fi incredibil de eficientă în mâinile potrivite, iar schimbarea regulii ar putea avea un impact asupra nou-veniților din League Two, Wrexham, deținută de vedetele de la Hollywood Ryan Reynolds și Rob McElhenney.

Aruncările lungi ale fundașului Ben Tozer au reprezentat o amenințare constantă din partea echipei galeze în sezonul trecut, când a obținut promovarea și a câștigat legiuni de noi fani datorită popularului serial documentar "Welcome to Wrexham".

EFL va urma exemplul Premier League de a folosi sistemul cu mai multe mingi pentru a accelera jocul în competițiile sale începând cu sezonul 2023-24.

"Mingile de meci vor fi plasate pe conuri în zone desemnate la marginea terenului pentru a ajuta la creșterea timpului în care mingea este în joc", a precizat EFL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.