Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotbalul german şi-a sporit veniturile pentru prima oară de la debutul pandemiei de Covid-19

News.ro
minge fotbal poarta

Fotbalul german şi-a mărit veniturile totale pentru prima oară de la debutul pandemiei de coronavirus, în 2020, potrivit raportului economic publicat joi de Liga germană de fotbal (DFL), informează agenţia DPA, potrivit Agerpres.

Cu toate acestea, cifrele din sezonul 2021-2022 au rămas cu mult sub nivelul record din perioada pre-pandemică.

Potrivit raportului, cele 36 de cluburi din Bundesliga şi din liga secundă au generat venituri de 4,48 miliarde de euro în ultimul sezon. Aceasta reprezintă o creştere de 10.5% faţă de sezonul precedent, dar este încă cu aproximativ 325 de milioane mai puţin decât nivelurile record înregistrate înainte de pandemie.

Raportul subliniază că restricţiile semnificative pe stadioane din cauza pandemiei, care au rămas în vigoare în sezonul 2021-2022, au afectat veniturile generate de meciuri şi, în primul rând, cele din vânzarea biletelor.

Se precizează, totodată, că veniturile din exploatarea drepturilor media în limba germană pentru ciclul actual (2021-2022 până în 2024-205) sunt uşor mai scăzute decât în ultimii patru ani, ca urmare a "contractelor încheiate la scut timp după începerea pandemiei, în condiţii dificile".

"În lumina acestor cifre, este posibil să vorbim despre o uşoară redresare economică, dar nu este timpul să se dea undă verde totuşi", a declarat unul dintre responsabilii Comitetului Executiv al DFL, Hans-Joachim Watzke, conducătorul clubului Borussia Dortmund.

Acesta a adăugat că "liga şi cluburile vor trebui să găsească modalităţi de a evolua şi de a menţine atractivitatea competiţiilor, precum şi competitivitatea sportivă şi economică la nivel internaţional, protejând în acelaşi timp şi caracteristicile unice ale fotbalului german".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.