Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotbalul portughez riscă să se prăbușească: Noi percheziții la cluburile acuzate de evaziune fiscală

Freepik.com
Portugalia steag

Justiţia portugheză a anunţat miercuri o serie de percheziţii la mai multe cluburi sportive în cadrul unei anchete privind evaziunea fiscală din lumea fotbalului, transmite AFP.

Circa 40 de inspectori şi 50 de jandarmi au efectuat 20 de percheziţii la instalaţiile cluburilor, la sedii de societăţi şi la cabinetele avocaţilor, a precizat parchetul lusitan într-un comunicat.

Se caută probe pentru a descoperi acordurile încheiate între cluburile de fotbal şi impresari care au ca scop ascunderea veniturilor de la impozitarea fiscală. Sumele sunt estimate la circa 15 milioane euro şi privesc jucători profesionişti a căror identitate nu a fost dezvăluită, scrie agerpres.ro.

Aceste practici pot atrage acuzaţii de ''fraudă fiscală, fraudă a securităţii sociale şi spălare de bani'', a precizat ministerul public portughez.

Conform presei lusitane, percheziţiile au vizat acum două cluburi din nordul ţării, SC Braga şi Vitoria Guimaraes, din prima ligă, care până la prânz nu au încercat să admită sau să infirme relatările.

În martie 2020, o altă acţiune numită ''Operaţiunea ofsaid'' şi demarată de justiţia portugheză a investigat afacerile fotbalului profesionist începând cu 2015, prin care se încerca evitarea fiscului portughez. Pe baza elementelor descoperite la acea operaţiune, s-a ajuns la pregătirea şi declanşarea percheziţiilor de miercuri.

Luni, instalaţiile clubului FC Porto au fost percheziţionate de asemenea sub suspiciunea unei fraude fiscale incluzând plata unor comisioane în valoare totală de peste 20 milioane euro în cadrul transferurilor de jucători.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.