Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO| Minerii uciși în explozia din 2008 de la Mina Petrila din Valea Jiului au fost comemorați

Consiliul Judetean Hunedoara
Mina Petrila

Luni, 15 noiembrie 2021, se împlinesc 13 ani de la una dintre cele mai mari tragedii care au zguduit geriile minelor din Valea Jiului.

În această zi, în anul 2008, o gravă explozie s-a produs în abatajul 431 de la mina Petrila din Valea Jiului, la circa 950 metri în subteran. Cauza a fost o acumulare de gaz metan. Explozia a fost urmată, la patru ore, de încă una. Bilanțul a fost tragic: 13 morţi şi 14 răniţi. Atunci, și-au pierdut viata atât mineri, cât și salvatori minieri.

În memoria celor dispăruți, președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, administratorul public al CJ Hunedoara, Costel Avram, primarul orașului Petrila, Vasile Jurca și mai mulți consilieri locali și județeni, au depus o coroană de flori la fosta exploatare minieră Petrila unde este ridicat un monument în memoria victimelor acelui tragic eveniment.

"Acele momente dificile în care ne rugam pentru viață au marcat profund existența noastră, a tuturor. Astăzi, să ne amintim de acele clipe, de jertfa minerilor, rugându-ne Bunului Dumnezeu să le odihnească sufletele. Un gând de mângâiere transmit și familiilor minerilor dispăruți!", a transmis președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.

La rândul său, administratorul public al Consiliului Județean a transmis un mesaj, informează Consiliul Judetean Hunedoara într-o postare pe pagina de Facebook.

"Îmi aduc aminte cu multă durere de tragedia de la mina Petrila, din 15 noiembrie 2008. Atunci, 13 mineri și salvatori minieri și-au pierdut viața în explozia care a îndoliat Valea Jiului și a lăsat răni adânci printre mineri. Să ne rugăm împreună pentru sufletele lor și ale tuturor minerilor care au pierit de-a lungul anilor în accidentele de muncă din subteran", a spus Costel Avram.

Dumnezeu să-i odihnească în pace!

content-imagecontent-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.