Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO A dat foc steagurilor străine din fața Primăriei Timișoara: Dominic Fritz arată cu degetul spre George Simion

Un individ a vrut să dea foc steagurilor din fața Primăriei Timișoara, dar a fost observat de gardian care a anunțat Poliția. Bărbatul a fost reținut, spune primarul orașului, Dominic Fritz, care arată cu degetul spre simpatizanții AUR.

Incidentul a avut loc sâmbătă, la ora 11.40, spune primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Un individ a încercat sa dea foc la steagurile din fața Primăriei Timișoara, dar a fost observat de gardian. Poliția a intervenit rapid.

Unele steaguri au fost ușor afectate și vor fi înlocuite, mai spune primarul.

„Această acțiune nu este un protest inocent, ci o faptă penală ce putea ușor să ducă la incendierea primăriei. Acolo ne duce extremismul naționalist cu care se încearcă otrăvirea comunității noastre. Este un semnal de alarmă că ce începe cu vorbe se termină în fapte. Știm cine sunt părinții spirituali ai acestor fapte - aceiași huligani care au scandat sloganuri xenofobe în fața casei mele și care au intrat cu forță în primărie, cu George Simion în frunte. Voi rămâne ferm în apărarea valorilor timișorene si europene. Nu vom ceda niciun milimetru extremiștilor violenți”, spune primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Un bărbat de 37 de ani din judeţul Dolj a fost reţinut de poliţiştii timişoreni, sâmbătă, şi i s-a întocmit dosar penal pentru distrugere prin incendiere, după ce a încercat să dea jos steagurile arborate în faţa Primăriei Municipiului Timişoara.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Timişoara, Daniela Seracin, a declarat că bărbatul este din localitatea Pleniţa.

"Bărbatul a fost observat de un angajat al Primăriei, aflat în clădire, care a anunţat guard-ul Poliţiei Locale, în serviciu la Primărie, iar acesta l-a oprit, imediat sosind în sprijin şi echipajul de intervenţie. Cel în cauză a fost apoi predat poliţiştilor de la Secţia 1, sosiţi şi ei la faţa locului, pentru continuarea cercetărilor", a afirmat Daniela Seracin.

”La data de 18.06.2022, în jurul orei 11:38, polițiștii Sectiei 1 Urbane Timișoara au fost sesizați prin apel SNUAU 112 cu privire la faptul ca o persoana de sex masculin ar fi incendiat drapelele arborate în fața Primariei Municipiul Timișoara.

Ajunși la fața locului polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, iar de comiterea faptei ar fi bănuit un bărbat de 36 de ani.

Bărbatul a fost condus la sediul sectiei pentru audieri.

A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prin incendiere, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii situației de fapt și luării măsurilor legale care se impun.”, precizează IPJ Timiș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.