Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO: ACL, spaga electorala pe fata sau atac sub centura? / UPDATE. Reactia oficialilor

acl_facebook

Campania electorala care a inceput pe 3 octombrie ora 00.00 se incheie pe 1 noiembrie ora 07.00, cu o zi inainte de deschiderea urnelor. Astfel sambata sunt interzise prin lege actiunile electorale de orice fel.

Insa o serie de pliante impartite vineri in sectorul 6 al Capitalei anunta nu doar o incalcare flagranta a acestei legi ci si o mita electorala substantiala care contravine si ea legii electorale. Astfel potrivit pliantelor impartite de o serie de tineri, fara sa poarte insemnele vreunui partid, locuitorii sectorului 6 sunt invitati sambata, 1 noimebrie ora 10.00, la inaugurarea parcului Drumul Taberei in prezenta "viitorului presedinte al Romaniei" Klaus Iohannis si a primarului sectorului 6 Rares Manescu.

Mai mult decat atat, participantilor la eveniment le sunt promise geci, esarfe si sepci din partea organizatorilor, adica mita electorala pe fata care depaseste in mod evident valoare admisa de lege a materialelor electorale ce pot fi distribuite de partide - 10 lei.

Potrivit acestor date, ACL ar incalca doua prevederi legale dintr-un foc - durata admisa a campaniei si valoarea admisa a materialelor electorale. Semnatura si stampila primarului sectorului 6, Rares Manescu par sa legitimeze intreaga actiune, dar si sa il faca raspunzator in fata legii pentru aceasta.

Data fiind aceasta incalcare flagranta a legii si faptul ca cei care imparteau aceste invitatii nu purtau insemnele niciunui partid, nu putem s anu ne ridicam intrebarea daca aceasta actiune nu apartine de fapt ACL, ci unui contracandidat care doreste sa dea o lovitura sub centura ACL-ului si lui Klaus Iohannis printr-o strategie de campanie negativa. O data sa creeze aparenta ca acestia vor sa incalce legea si in al doilea rand sa creeze impresia celor care vor veni in parcul Drumul Taberei pentru eveniment ca Iohannis le-a dat teapa, prin neprezentare, prin emiterea unei invitatii la un eveniment inexistent.

UPDATE. Primaria sectorului 6 dezminte informatia de pe aceste pliante si acuza folosirea ilegala a stampilei primariei si a semnaturii primarului sectorului 6, Rares Manescu. Inaugurarea parcului Drumul Taberei nu va avea loc sambata, potrivit site-ului primariei sector 6.

"Primăria Sectorului 6 dezminte informația apărută pe fițuicile distribuite astăzi în sector, care anunță deschiderea oficială a Parcului Drumul Taberei mâine, 1 noiembrie.

Fițuica folosește poza primarului de sector, alături de cea a unui candidat la președinție și convoacă cetățenii la o fictivă deschidere a parcului, promițând cadouri electorale: geci, șepci și eșarfe, acest lucru fiind complet împotriva legii.

Pliantele fac uz, în mod abuziv și ilegal, de ștampila instituției și de semnătura primarului pentru a crea o aparență de veridicitate. Este inadmisibil ca membrii comunității Sectorului 6 să fie manipulați grosolan pentru niște interese meschine.

Rugăm cetățenii să ignore asemenea materiale și, pentru a fi informați corect, să se adreseze instituției noastre", arata sursa citata.

 

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.