Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Alteța Sa Regală Principele Radu a participat la gala de încheiere a celei de a XVIII-a ediții a Festivalului Internațional de Film București

În seara de sâmbătă, 8 octombrie 2022, la Sala Auditorium din Palatul Regal (Calea Victoriei) a avut loc gala de încheiere a celei de a optsprezecea ediții a Festivalului Internațional de Film București. La gală a luat parte Alteța Sa Regală Principele Radu, care a acordat Înaltul Patronaj festivalului în anul 2010.

Ediția BIFF 2022 a inclus filme la secțiunea concurs, precum și un număr de filme prezentate la marile festivaluri internaționale de film din ultimul an. El a mai cuprins o secțiune dedicată istoriei moderne și contemporane a României.

Au fost oferite două premii de excelență, unul actriței Mariana Mihuț și unul actorului Victor Rebengiuc.

Au luat cuvântul directorul festivalului, Dana Dimitriu-Chelba, Alex Șerban, din partea Asociației Culturale Grigore Vasiliu Birlic, precum și reprezentanți ai Ministerului Culturii și ai Institutului Cultural Român. Au fost prezentate premiile din concurs de către membrii juriului, scrie romaniaregala.ro.

Bucharest International Film Festival (BIFF) este prima mare competiție cinematografiă de film de lung metraj organizată în capitală și a fost conceput ca un festival deschis cinematografiei de artă, care încurajează curente cinematografice nou-apărute, descoperă talente și promovează tineri realizatori de film. Cele 17 ediții anterioare ale Festivalului au confirmat necesitatea existenței unui asemenea eveniment și recunoașterea sa pe plan național și internațional prin prezența publicului și prin invitați de notorietate precum: Nikita Mihalkov, Andrei Konchalovsky, Amos Gitai, Danis Tanovic, Rutger Hauer, Jerzy Skolimovsky, Jan Harlan, Radu Mihăileanu, Franco Nero, Vanessa Redgrave.

BIFF este organizat de Fundația Charta și Asociația Culturală ”Grigore Vasiliu Birlic”, sub Înaltul Patronaj al Alteței sale Regale Principele Radu, în parteneriat cu Primăria Capitalei prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București. BIFF este un proiect cultural finanțat prin Ministerul Culturii.

În seara de 4 octombrie 2022, Principele Radu a invitat la Palatul Elisabeta organizatorii și susținătorii festivalului, la o seară dedicată BIFF 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.