Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Arcul lui Darwin din Insulele Galapagos s-a prăbuşit în mare

arcul lui darwin

Popularul Arc al lui Darwin, o formaţiune stâncoasă şi o atracţie turistică emblematică din Insulele Galapagos, situată în nordul arhipelagului ecuadorian, s-a prăbuşit luni în mare după un lung proces de eroziune naturală, a informat Ministerul Mediului din Ecuador, relatează EFE.

Formaţiunea stâncoasă, similară unui Arc de Triumf, este vizitată tradiţional de turişti şi este un loc preferat de iubitorii de scufundări, potrivit operatorilor de turism din zonă, care au informat nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale în urma acestui incident, potrivit agerpres.ro.

"Luni s-a raportat prăbuşirea Arcului lui Darwin, un atractiv pod natural" situat în dreptul insulei Darwin, în partea de nord a arhipelagului Galapagos, "drept consecinţă a eroziunii naturale", a informat Ministerul ecuadorian al Mediului într-un mesaj publicat pe Twitter.

Aşa-numitul Arc al lui Darwin este o formaţiune stâncoasă care a făcut parte la un moment din insula cu acelaşi nume şi la care nu se poate ajunge pe cale terestră, conform normelor de protecţie a biodiversităţii din arhipelag.

Situl este considerat unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a face scufundări şi pentru a admira marea diversitate de rechini şi de alte specii marine, notează acelaşi minister ecuadorian.

Potrivit imaginilor realizate de turişti, stânca orizontală, care se sprijinea pe celelalte două laterale, s-a prăbuşit în mare şi, astfel, din fostul arc din piatră au mai rămas în picioare doar cei doi piloni verticali.

Charles Darwin a făcut celebre Insulele Galapagos după ce a început să studieze numărul impresionant de specii de animale care trăiesc în acest arhipelag.

Arcul lui Darwin este înconjurat de ape adânci de peste 20 de metri, fiind considerat de profesionişti unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a face scufundări şi pentru a admira numeroase exemplare de rechini, ţestoase gigant, delfini, foci şi pisici de mare.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.