Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO | Au găsit în iazul din spatele casei peștele care mușcă bărbații de testicule: Are dinți ca de om

Shutterstock
Pacu

Faptul că peștii au dinți nu mai stârnește surprindere în zilele noastre, cu atât mai mult că suntem familiarizați cu ideea de piranha încă din copilărie.

Totuși, uimirea apare atunci când sunt descoperiți pești cu dinți care seamănă cu cei ai omului, notează site-ul Descoperă.ro.

Peștii de tip pacu (Colossoma macropomum), originari din regiunile tropicale din America de Sud, au fost identificați anterior cu dinți asemănători celor ai oamenilor și au atras atenția presei locale.

Un exemplar recent de pacu a fost găsit în statul Oklahoma din SUA de către un băiețel în vârstă de 11 ani, pe nume Charlie. Descoperirea a avut loc în iazul din spatele casei sale.

„El striga: Nu îmi vine să cred, mamă! Dat fiind că avem un iaz în apropiere, eram obișnuiți să prindem pești precum biban sau somn. Adică nimic cu dinți asemenea celor ai omului”, a povestit mama lui Charlie conform IFLScience.

Dacă vă întrebați cum a ajuns acest exemplar în Oklahoma, este foarte posibil să fi fost inițial ținut într-un acvariu într-o casă, apoi a crescut prea mult pentru a mai fi întreținut. Astfel, a fost eliberat în iaz. Peștele pacu poate ajunge la dimensiuni impresionante, chiar de mărimea lui Charlie, deoarece poate atinge lungimi de peste 1 metru și poate cântări până la 20 de kilograme.

Mușcă bărbații de testicule

Peștele pacu, cunoscut și ca „peștele cu dinți ca de om”, face parte dintr-un grup de pești de apă dulce originari din America de Sud. Acesta este înrudit cu piranha și are dinți de dimensiuni comparabile, dar dispunerea acestora în gură este cel puțin amuzantă.

Desigur, deși am putea presupune că pacu este periculos datorită dinților săi amenințători, se pare că este complet inofensiv. Acest pește se hrănește exclusiv cu plante.

Cu toate acestea, specia a dobândit o notorietate de „pește care mușcă testiculele bărbaților”. Această reputație provine dintr-un incident izolat petrecut în 2002 în Papua Noua Guinee, când un înotător a fost mușcat de testicule de către un pacu.

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.