Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO | Catalogul clasei lui Nicolae Ceaușescu: 'Savantul' de nota 8

Nicolae Ceaușescu, bască

Interesul pentru viața și cariera lui Nicolae Ceaușescu rămâne ridicat și există încă aspecte mai puțin cunoscute publicului larg.

Potrivit informațiilor disponibile în autobiografia pe care v-o prezentăm, se menționează că Nicolae Ceaușescu s-ar fi născut la data de 26 ianuarie 1918. Totuși, datele reale din perspectiva istorică arată că Nicolae Ceaușescu s-a născut pe 23 ianuarie 1918, în satul Tătărăi din comuna Scornicești, conform lucrării "Ceaușescu și epoca sa" scrisă de Lavinia Betea și publicată în 2021 de Editura Corint (paginile 17-18), conform Historia.

Locuința în care s-a născut liderul comunist a fost construită la sfârșitul secolului al XIX-lea și a fost reamenajată în anul 1979 pentru a fi inclusă în circuitul muzeal, conform informațiilor din Albumul foto - Nicolae Ceaușescu - Activități în țară, albumul 14/1979, vol. I, fotografia 58, păstrate în Arhiva Națională a României.

Deși la o primă vedere pare o locuință modestă, în contextul rural oltenesc de la începutul secolului XX, trebuie să luăm în considerare că se încadra în tiparele obișnuite ale mediului rural autohton, conform mențiunilor făcute de Arhivele Naționale ale României pe pagina lor de Facebook.

Familia în care s-a născut Nicolae Ceaușescu era numeroasă, lucru care nu este surprinzător având în vedere creșterea demografică înregistrată în mediul rural în prima jumătate a secolului XX, conform dosarului C/2050 din fondul CC al PCR din Arhiva Națională a României, fila 5.

Cu toate acestea, este de remarcat faptul că familia sa deținea 10 hectare de pământ și era încadrată în categoria țăranilor mijlocași, conform informațiilor consemnate de Nicolae Ceaușescu în autobiografia sa din dosarul de cadre C/2050 din fondul CC al PCR, fila 14.

Ce note a avut elevul Nicolae Ceaușescu

Studiile și cariera lui Nicolae Ceaușescu sunt binecunoscute, însă puține sunt informațiile despre rezultatele sale școlare. Prin intermediul Serviciului Județean al Arhivelor Naționale Olt, Arhivele Naționale ale României oferă extrase din cataloagele Școlii Primare Scornicești, care atestă că Nicolae A.

Conform Historia.ro, Ceaușescu a obținut rezultate notabile. Conform acestor documente, el a promovat clasa I cu o medie de 8,26.

content-image

Ceaușescu a terminat clasa a II-a cu o medie de 8,18, clasându-se pe locul al treilea într-o clasă cu 25 de elevi în total. Aceste informații pot fi găsite în dosarele 177/1925-1926 (fila 3) și 184/1926-1927 (fila 3) din fondul Școala Primară Scornicești al Serviciului Județean al Arhivelor Naționale Olt.

content-image

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.