Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Foto| Ce cadouri i-a trimis Emmanuel Macron reginei Elisabeta a II-a, cu ocazia Jubileului de Platină

mirror.co.uk
Regina Elisabeta II

Un cal de rasă, o şa şi o sabie sunt cadourile pe care Franţa i le-a trimis reginei Elisabeta a II-a cu ocazia Jubileului de Platină, pentru a comemora cei 70 de ani de domnie, a anunţat Palatul Elysee.

Ca simbol al relaţiilor strânse dintre Marea Britanie şi Franţa, preşedintele Emmanuel Macron a decis să îi ofere suveranei aceste cadouri pentru a celebra cele şapte decenii de monarhie, cea mai lungă domnie din istoria Marii Britanii, relatează EFE.

Citește și: Incidente la Jubileul de Platină al reginei Elisabeta a II-a: Cel puțin două persoane au întrerupt parada militară

''Fabuleu de Maucour" este un cal în vârstă de şapte ani, de rasă franceză, provenit din Garda Republicană. Şaua de cavalerie este un model proiectat în 1874 pentru ceremonii, iar sabia provine dintr-un model din 1822, potrivit Agerpres.

În plus, şaptezeci de copaci, câte unul pentru fiecare an de domnie, vor fi plantaţi în toamnă la Memorialul Ver-sur-Mer, un monument dedicat soldaţilor britanici ucişi în 1944 în timpul debarcării din Normandia şi al bătăliei din Normandia din cel de-al Doilea Război Mondial.

Macron va prezida joi o ceremonie de reaprindere, în onoarea reginei britanice, a flăcării în cinstea Soldatului Necunoscut, aflată sub Arcul de Triumf din Paris, însoţit de ambasadoarea britanică în Franţa, Menna Rawlings.

Elysee a subliniat bunele relaţii ale suveranei britanice cu Franţa, unde a efectuat cinci vizite de stat de la preluarea tronului, ultima în 2014, în timpul preşedinţiei lui Francois Hollande.

''Franţa şi Regatul Unit sunt gardienii păcii şi securităţii internaţionale", a declarat regina în timpul ultimei sale vizite în această ţară, aminteşte EFE.

Sursă foto: tellerreport.com

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.