Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Ciprian Ciucu: Sectorul 6 are de azi un nou parc, de aproximativ 5 hectare

wall-street.ro
Ciprian Ciucu

Ciprian Ciucu: Sectorul 6 are de zi un nou parc, de aproximativ 5 hectare.

Parcul Liniei, construit în Sectorul 6 de-a lungul unei foste linii de tren din cartierul Militari, a fost inaugurat joi, de Ziua Internaţională a Copilului, de către primarul Ciprian Ciucu, informează Agerpres.

"Sectorul 6 şi Bucureştiul au de azi un nou parc. Unul de aproximativ 5 hectare, care reprezintă Faza I. Vom continua imediat cu Faza II şi vom ajunge la 8 hectare, astfel că vom avea cel mai mare parc din Bucureşti deschis după 1989. Faza II va începe luna viitoare, când începem să curăţăm terenul. Sper să fie gata până la sfârşitul anului, depinde foarte mult de perioada de curăţare a terenului, asta ne mănâncă cel mai mult timp. Dacă nu, în primăvara anului viitor, cel mai târziu. Iar tot de anul viitor continuăm cu Faza III, de 80.000 mp, care sper să fie gata până la sfârşitul anului 2024. Va fi un parc de 4,2 km lungime care va conecta Valea Cascadelor cu zona Doina Cornea, unde este şi AFI Cotroceni. Va fi cel mai lung parc liniar din România cel puţin", a declarat primarul Ciprian Ciucu la inaugurarea Fazei I a Parcului Liniei.

Parcului Liniei are o suprafaţă de 45.000 mp şi aproximativ 630 de metri liniari. Conţine: două terenuri de baschet a câte 565 mp fiecare; un skatepark; o fântână Drydeck 8x8 cu plăci din granit; 104 băncuţe; 53 de coşuri de gunoi; cinci cişmele; 12 hamace şi 18 fotolii de tip puf; sistem automatizat de irigaţii; un loc de joacă mare, de 1,932 mp, împărţit pe trei categorii de vârstă: 1-5 ani (9 echipamente), 3-8 ani (14 echipamente), 4-14 ani (9 echipamente); patru toalete care se autoigienizează. În spaţiul parcului s-au plantat 1.807 arbori şi arbuşti şi 3.022 flori. Suprafaţa gazonului este de 22.000 mp. Valoarea investiţiei este de 13,5 milioane de lei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.