Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Constructorii au stabilit un nou record: Localitatea în care s-au ridicat 32 de locuințe sociale

Satul românesc a fost depopulat masiv, în ultimele trei decenii, asta, deși, conform recensământului din 2021, România are încă 48% din populația rezidentă în mediul rural. Însă, depopularea este evidentă, în fiecare perioadă intercenzitară țara noastră pierzând un milion de rezidenți, ajungându-se, în acest moment, la puțin peste 19 milioane de rezidenți.

În încercarea de a diminua fenomenul migraționist, guvernele au aplicat anumite măsuri sociale care au dat roade în anumite localități. Printre ele, ridicarea de locuințe sociale. La Ciucurova, în județul Tulcea, într-un timp record, de numai un an și jumătate, s-au construit 32 de apartamente găzduite în două blocuri de câte 3 etaje.

Valoarea totală a contractului s-a ridicat la aproape două milioane de euro. Locuințele sunt racordate la sistemul de canalizare, fiind branșate la apă, curent, toate utilitățile fiind trase pentru viitorii locatari. Totodată, apartamentele sunt semiutilate, fiind dotate cu calorifere, lustre, cadă și mobilier de baie, precum și cu chiuvete la bucătării.

Cele două blocuri au regim de înaltime P+3E, cu două corpuri de clădire anexă cu funcțiunea de centrală termică.

Ciucurova este o localitate care, în trecut, era locuită și de etnici germani, populația actuală rezidentă fiind de aproape 1.800 de persoane.content-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.