Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO – Contradicție după un atac al rușilor la Odesa: Ucraina susține că au fost lovite clădiri private, iar Rusia spune că a fost vizate clădiri militare

Radu Pop
unian.net
ucraina război

Un tir de rachete a lovit luni, 11 iulie, regiunea Odesa. Au fost înregistrate dstrugeri semnificative în satul stațiune și în depozitul portului Belgorod-Nistru, transmite serviciul de presă al Procuraturii Regionale din Odesa., citat de Unian.net.

Ucraina acuză soldații ruși că au provocat din nou atacuri cu rachete asupra populației civile din regiunea Odesa. În special, rușiiau bombardat satul stațiune din districtul Belgorod-Dnestrovsky.

"Din cauza atacurilor cu rachete, o clădire rezidențială și un depozit aparținând întreprinderii de stat Belgorod-Dnestrovsky Commercial Sea Port au primit distrugeri semnificative", se arată în raport.

De asemenea, pe o rază de 1 kilometru de la locurile de explozie din casele învecinate și clădirile, pereții, acoperișurile și ferestrele sparte au fost avariate. Cel puțin 5 case particulare au fost avariate, transmite procuratura.

Potrivit datelor preliminare, nu există morți și răniți. Sunt identificate persoane care au suferit pagube materiale.

Procurorii interoghează victimele, martorii și martorii oculari. Epave din mecanismul rachetelor au fost găsite la fața locului și au fost confiscate.  "Trebuie remarcat faptul că nu există facilități militare în acest teritoriu", a precizat parchetul.

Au fost inițiate proceduri penale în legătură cu încălcarea legilor sau obiceiurilor de război (articolul 438 partea 1 din Codul penal al Ucrainei).

După cum a relatat UNIAN mai devreme, astăzi, 11 iulie, rușii au tras 7 rachete în regiunea Odesa, iar una dintre ele a lovit o casă privată dintr-unul dintre satele de coastă.

Varianta Rusiei

Ministerul Apărării din Federația Rusă susține că atacul din Odesa a țintit infrastructura militară a Ucrainei. Potrivit oficialilor ruși radarele ucrainene nu ar fi detectat atacul rusesc.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.