Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO. Cum s-au folosit candidatii de Biserica. Reactia acesteia, partinitoare?

biserica ortodoxa

Biserica a fost din nou bagata in campanie aparent partinitor. Arhiepiscopia Romanului si Bacaului a emis un comunicat in care critica folosirea simbolurilor religioase in campania electorala. Insa criticile sale vizeaza in mod direct candidatul ACL Klaus Iohannis care foloseste in afisele sale imaginea Catedralei Arhiepiscopale "Sfanta Cuvioasa Parascheva".

content-image

sursa foto: romanulfinanciar.ro

Arhiepiscopia nu spune insa nimic despre afisele candidatului PSD Victor Ponta care foloseste la randul sau imaginea unor manastiri ortodoxe. In plus el se foloseste in afisele sale si imaginea Domului Romano-Catolic din Timisoara, facand astfel apel nu doar la simboluri ale religiei ortodoxe, dar si la cele ale altor culte.

content-image

content-image

Mai mult decat atat, presa a dezvaluit imagini video cu preoti care isi indemnau enoriasii in timpul slujbei sa il voteze pe Victor Ponta.

Un alt scandal in privinta folosirii simbolurilor religioase in campania lui Victor Ponta a vizat o serie de "iconite" cu imaginea parintelui Arsenie Boca pe o parte, si pe cealalta, alaturi de marcajul "SFINTITA" scris cu rosu, era trecut sloganul "Victor Ponta Presedinte" si sigla PSD.

content-image

Iata comunicatul Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, care prin omisiune adopta o pozitie partinitoare:

"Biserica dezaprobă folosirea simbolurilor religioase în scopuri electorale / Centrul Eparhial de la Roman a luat act cu indignare de faptul că, în municipiul Roman, au apărut panouri publicitare electorale în care candidatul ACL apare având pe fundal imaginea Catedralei Arhiepiscopale ”Sf. Cuv. Parascheva”.

Pentru informarea corectă a opiniei publice, precizăm faptul că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a făcut un apel către toate partidele și oamenii politici de a nu folosi însemne, simboluri ori imagini cu personalități ale vieții bisericești în scopuri electorale.

Biserica Ortodoxă cooperează cu autoritățile de stat centrale și locale pentru împlinirea binelui comun în societate și are relații civilizate cu toate partidele politice, dar rămâne neutră din acest punct de vedere. Patriarhia Română dezaprobă confruntarea politică motivată religios.

<>, informează Biroul de Presă al Patriarhiei Române", menţionează comunicatul Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.