Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO | Dacia va lansa 'mini Duster': Este primul SUV românesc din 'Segmentul B'

promotor.ro
Dacia Noua

Dacia pregătește lansarea unui viitor model, care este planificat să ocupe un loc între Sandero Stepway și SUV-ul Duster în gama lor de vehicule. Această veste a fost comunicată direct de către vicepreședintele grupului Renault în cadrul Salonului Auto de la München.

La Salonul Auto de la München, Gilles le Borgne, vicepreședintele executiv al Renault Group și directorul de inginerie al companiei, a confirmat că Dacia are planuri de a introduce un nou model poziționat între Sandero și Duster, conform informațiilor oferite de Profit.ro.

În perspectiva viitoare, Dacia are în pregătire două lansări majore programate pentru următorii doi ani. Acestea includ noua generație a modelului Duster și debutul noului SUV Bigster, care va fi cel mai mare vehicul produs de Dacia până în prezent. În plus față de aceste proiecte, producătorul de la Mioveni lucrează și la dezvoltarea unui alt model, cu dimensiuni ceva mai compacte, plasat în segmentul intermediar dintre Sandero și Duster, estimat să aibă o lungime maximă de 4,2 metri.

Posibilitatea de a introduce un astfel de automobil a fost discutată anterior de Xavier Martinet, vicepreședintele pentru marketing, vânzări și operațiuni al Dacia, iar acum a fost confirmată de Gilles le Borgne, vicepreședintele grupului Renault.

Astfel, planul de a aduce pe piață un nou SUV de segment B va acoperi spațiul dintre Sandero Stepway și viitorul Dacia Duster 3. Acest spațiu se va lărgi în curând, deoarece noua generație Duster va avea dimensiuni mai mari decât modelul actual. Lansarea acestui nou model este programată pentru după anul 2025, după dezvăluirea versiunii de producție a SUV-ului Bigster. Cu toate acestea, intenția este ca lansarea să aibă loc înainte de 2028, momentul planificat pentru debutul noii generații de Sandero.

Dacia este în prezent implicată în dezvoltarea noii platforme CMF-B cu specificații de intrare, care va include și o variantă electrică, denumită CMF-BEV. Acestă platformă va sta la baza viitoarelor modele electrice ale producătorului și va fi lansată în concordanță cu planul de interzicere a motoarelor cu combustie, prevăzut pentru anul 2035.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.