Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO | De ce a apărut Joe Biden cu o 'pată' pe frunte lângă Iohannis, la summitul de la Varșovia

iohannis biden

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, miercuri, la Varșovia, la summitul B9 la care participă și președintele american Joe Biden, În imaginile de la summit, președintele SUA apare cu o pată neagră în frunte, asemănătoare unei vânătăi, fapt care a stârnit reacții pe rețelele de socializare.

În realitate, pata de pe fruntea lui Biden nu este o vânătaie, ci este cenușă provenită dintr-un ritual religios catolic. După cum se știe, Joe Biden este abia al doilea președinte catolic din SUA, după Kennedy.

Miercuri, 22 februarie, catolicii sărbătoresc Miercurea Cenușii. Aceasta este, pentru credincioșii romano-catolici, prima zi a Postului Mare. Sărbătoarea a fost instituită în timpul pontificatului lui Grigore I cel Mare.

Denumirea „Miercurea Cenușii” se datorează obiceiului ca ramurile de salcie (palmier, măslin sau de alt arbore) sfințite cu ocazia Floriilor de anul trecut, ramuri care au împodobit icoanele și statuile din casele catolicilor timp de aproape un an, să fie aduse la biserică spre a fi arse. Cenușa lor se folosește la ieșirea de la slujbă, presărându-se pe fruntea credincioșilor, în timp ce preotul spune: „Adu-ți aminte, omule, că din țărână ești, și în țărână te vei întoarce” (Geneza, 3,19), cuvintele pe care Dumnezeu i le-a spus lui Adam cu ocazia izgonirii sale din rai. Cenușa se pune pe capetele credincioșilor prezenți la slujbă, ca semn de pocăință și de angajament de a ține postul cu curățenie.

Președintele Biden a participat și anul trecut la ceremonia religioasă de „Miercurea Cenușii”, apărând ulterir public cu aceeași pată neagră în frunte.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.