Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO | Fabrică Pfizer din SUA, lovită de o tornadă - Aprovizionarea cu medicamente, în pericol

tornada

O tornadă în Carolina de Nord a avariat grav o fabrică Pfizer, a avariat alte câteva structuri, a închis o autostradă importantă și a rănit cel puțin 16 persoane miercuri seara (joi în România, n.r.), transmite CNN.

Tornada a fost la sol pe o distanță de 16,5 mile, a durat aproximativ 30 de minute și a produs vânturi maxime de 150 de mile pe oră, o tornadă EF-3, a declarat Serviciul Național de Meteorologie. Tornada a trecut prin Dortches, comitatul Nash - la aproximativ 45 de mile nord-est de Raleigh - și s-a încheiat la nouă mile est-nord-est de Battleboro, în comitatul Edgecombe. Lățimea maximă a traiectoriei a fost de aproximativ 600 de metri.

A fost prima tornadă EF-3 în centrul Carolinei de Nord în cursul lunii iulie, a precizat serviciul meteorologic. Scara EF merge de la 0 la 5 și evaluează tornadele după ce au lovit, evaluând pagubele pentru a determina viteza vântului.

Mai mult de o duzină de persoane au fost tratate pentru răni minore în comitatul Nash în urma furtunii, a declarat un purtător de cuvânt al comitatului.

Trei persoane au fost rănite în comitatul vecin Edgecombe County - două cu răni care le puneau viața în pericol - la trecerea furtunii, a declarat biroul șerifului.

Departamentul de asigurări din Carolina de Nord a declarat că comisarul său, Mike Causey, va vizita joi pagubele provocate de furtună și "va oferi asistență victimelor furtunii" din comitatul Nash în urma tornadei.

content-image

Fabrica respectivă este una dintre cele mai mari unități de producție de medicamente injectabile sterile din lume, cu peste 1,4 milioane de metri pătrați de spațiu de producție pe 250 de acri în partea de est a statului, potrivit Pfizer.

Unitatea este responsabilă pentru furnizarea a mai mult de un sfert din medicamentele injectabile sterile utilizate în spitalele din SUA. Iar experții în lanțul de aprovizionare se tem că pagubele ar putea exacerba nivelul deja istoric al penuriei de medicamente din țară, peste 300 de medicamente fiind în criză de aprovizionare la sfârșitul lunii iunie, potrivit unei baze de date a Serviciului de informații despre medicamente al Universității din Utah.

Printre produsele fabricate la uzină se numără anestezicele, analgezicele, antiinfecțioasele, blocantele neuromusculare și altele, potrivit unei fișe informative a Pfizer.

Gigantul farmaceutic a achiziționat fabrica în cadrul achiziției Hospira din 2015. În 2012, problemele de calitate de la fabrică au dus la penurii de anestezie și alte produse.

"Nu știm încă dacă Pfizer va putea transfera o parte din producție către unele dintre fabricile lor mai noi pe care le-au construit sau dacă lucrurile se vor opri și vom avea penurii severe și vom aștepta ca fabrica să fie reconstruită", a declarat Erin Fox, expert în penurii de medicamente la University of Utah Health, pentru CNN într-un e-mail.

Fabrica Pfizer a suferit pagube grave

Unele structuri aflate în calea tornadei au fost distruse. Unitatea Pfizer din Rocky Mount a suferit pagube grave - înregistrările video realizate de elicoptere au arătat acoperișul sfărâmat ca hârtia și resturile clădirii împrăștiate în parcarea din jur. Nu au fost raportate răniți la fabrică, potrivit unei declarații a companiei.

"Evaluăm situația pentru a determina impactul asupra producției. Gândurile noastre sunt alături de colegii noștri, de pacienții noștri și de comunitate în timp ce ne reconstruim după acest incident meteorologic", se arată în declarație.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.