Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO | Imagini sfâșietoare - Cum arată spitalul lovit de rachete în Fâșia Gaza: 'Am fost în iad'

Al Jazeera
Spital gaza

Spitalul Arab Al-Ahli oferă un peisaj macabru în dimineața de după bombardamente - pete de sânge pe ciment, iarbă și paturi sfâșiate, cioburi de sticlă strălucesc lângă pavajul spart și rămășițe distruse și arse ale mașinilor.

Trei mii de oameni care au supraviețuit atacurilor cu rachete din alte părți ale Fâșiei Gaza au venit să caute adăpost la Al-Ahli, unde au dormit în curtea grădinii și pe etajele superioare ale clădirii spitalului.

Cei care nu se numără printre cel puțin 500 de oameni uciși în atacul de marți se plimbă într-o stare de șoc, adunând ce mai pot folosi din bunurile lor sau ajutând la recuperarea cadavrelor și a părților de corp.

"Ceea ce s-a întâmplat este un crimă împotriva umanității", a declarat Mohammed al-Nageh, directorul programelor și coordonării spitalului, pentru Al Jazeera.

"Acest spital, care a funcționat și a furnizat servicii de sănătate timp de peste 140 de ani, a fost atacat în cel mai brutal mod, masacrând peste 500 de suflete."

Ambulanțele și mașinile private au dus sute de victime la spitalul Al-Shifa, cel mai mare complex medical din orașul Gaza, care era deja copleșit de răniții din alte atacuri în mijlocul bombardamentului israelian asupra Fâșiei Gaza, în Israel, pe 7 octombrie.

Atacul a avut loc în momentul în care spitalul era copleșit de mii de palestinieni care căutau adăpost de atacurile israeliene.

Victimele au sosit cu răni îngrozitoare, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății din Gaza, Ashraf al-Qidra. Unii au fost decapitați, fără trup sau membre lipsă.

Oficialii din domeniul sănătății au declarat că majoritatea victimelor atacului sunt femei și copii și au avertizat că numărul morților este de așteptat să crească.

Ibtihal al-Raii stătea la etajul al doilea al spitalului împreună cu alte familii și copii.

"Am văzut lumina rachetei", a spus ea. "În secunda următoare, eram în iad. Sticla spartă a plouat peste noi și m-am aruncat peste copii. Am fugit afară și am văzut cadavre mutilate, cadavre arse, părți ale corpului peste tot, sub picioarele noastre. Unde este lumea arabă?"

content-image

content-image

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.