Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO | În plin conflict cu Clotilde Armand, vicepremierul Grindeanu s-a întâlnit cu ambasadoarea Franței

Inquam Photos / George Calin
Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-a întâlnit, joi, cu Ambasadorul Franței în România, Laurence Auer: „Întâlnirea este importantă și din perspectiva preluării de către Franța a președinției rotative a Consiliului UE, în primul semestru al anului 2022”.

„M-am întâlnit astăzi (joi - n.r.) cu Ambasadorul Franței în România, Laurence Auer. Întâlnirea este importantă și din perspectiva preluării de către Franța a președinției rotative a Consiliului UE, în primul semestru al anului 2022. Am transmis că Ministerul Transporturilor și Infrastructurii din România este pe deplin implicat în privința continuării analizei propunerilor legislative din Pachetul 'Fit For 55' care se vor aplica în domeniul transporturilor și a propunerilor privind Cerul Unic European (SES). Suntem implicați și în analiza noilor inițiative legislative din Pachetul 'Mobilitatea Eficientă și Verde'”, scrie pe Facebook Sorin Grindeanu.

El subliniat atenția pe care România o acordă digitalizării și decarbonizării sistemelor aferente tuturor modurilor de transport și și-a arătat convingerea că negocierile privind legislația din domeniul serviciilor de transport vor continua luând în considerare concurența, competitivitatea și dimensiunea socială a acestei tranziții în interesul publicului larg.

„Am apreciat însă că este necesar un cadru de reglementare orientat către nevoile pieței, fără bariere administrative nejustificate. I-am dat asigurări ambasadorului francez că acordăm sprijinul necesar pentru continuarea și consolidarea relațiilor excelente dintre România și Franța, atât la nivel bilateral, cât și la nivelul UE. Franța este unul dintre cei mai importanți parteneri strategici ai României, iar relațiile bilaterale româno-franceze se bazează pe legături istorice, culturale și de prietenie profunde. În acest context, domeniul transporturilor reprezintă un pilon important al relațiilor bilaterale. Am reamintit că statele noastre au avut ocazia, în cea de-a doua parte a anului 2020, să reia dialogul politic la nivel înalt, eveniment care a marcat semnarea de către premierii celor două țări, a Foii de Parcurs actualizate a Parteneriatului Strategic dintre România și Franța. Acest demers a dat semnalul unei cooperări aprofundate atât la nivel bilateral, cât și în context european și multilateral. Așa cum s-a agreat în acest document, susțin importanța cooperării pentru realizarea de investiții prioritare în domeniul infrastructurilor de transport, în scopul conectivității în cadrul pieței unice și între Uniunea Europeană si statele din vecinătatea UE, precum și intensificarea eforturilor comune în privința decarbonizării transporturilor”, conchide Grindeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.