Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO | Incendiu la Mănăstirea Delta Neajlovului: Focul s-a extins pe o suprafață de 2.500 mp

realitatea.net
autospeciala pompieri

Un incendiu produs, miercuri seară, din cauza unui foc în aer liber lăsat nesupravegheat a ajuns la acoperişul clădirii chiliilor aflată în construcţie la Mănăstirea Delta Neajlovului din localitatea giurgiuveană Budeni, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Potrivit sursei citate, acoperişul clădirii respective a ars pe o suprafaţă de aproximativ o mie de metri pătraţi, incendiul mai mistuind şi materiale lemnoase şi vegetaţia uscată pe o suprafaţă de aproximativ 2.500 de metri pătraţi, conform Agerpres.

"ISU Giurgiu a fost solicitat în această seară să intervină în localitatea Budeni după ce mănăstirea Delta Neajlovului din localitate a fost în pericol din cauza unui incendiu. Preotul a văzut flăcările şi a sunat la 112 pentru a cere ajutorul pompierilor. La caz au intervenit pompierii din cadrul Staţiei Mihăileşti, Punctului de Lucru Călugăreni şi Detaşamentului Giurgiu, cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială pentru intervenţie şi salvare de la înălţime şi o cisternă. Când au ajuns echipajele de intervenţie, ardea acoperişul clădirii chiliilor aflate în construcţie, pe o suprafaţă de aproximativ o mie de metri pătraţi, materiale lemnoase şi vegetaţia uscată, pe o suprafaţă de aproximativ 2.500 de metri pătraţi", precizează informarea transmisă de ISU Giurgiu.

Pentru că flăcările riscau să ajungă şi la lăcaşul de cult, dar şi la un autoturism parcat în apropierea chiliilor, în sprijin au sosit şi pompierii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Comana, cu două cisterne şi un utilaj pentru decopertarea anexei.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului a reieşit faptul că incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui foc în aer liber, lăsat nesupravegheat.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.